Seuraa meitä:

Valioliiga

Chelsean jalkapalloklubi myynnissä – ostajien markkinat

Chelsea myynnissä - kuka ostaa?
AOP

Chelsean tämän hetkinen omistaja Roman Abramovich on päättänyt myydä jalkapalloklubi Chelsean. Tämän taustalle kytee ajatus siitä, että Britannian hallitus on osoittanut painostusta Abramovich kohtaan, joka puolestaan johtuu Abramovich läheisistä suhteista Vladimir Putiniin. Vuonna 2003 Chelsean itselleen hankkinut Roman ilmoitti tästä asiasta joukkueen kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa. Abramovich myös kertoi samalla perustaneensa säätiön, jonka varoille tullaan tukemaan Ukrainan sodan uhreja. Hän on lupautunut muun muassa toimimaan viestinviejänä Ukrainan ja Venäjän välillä. Seuran fanit seuraavat silmä kovana vierestä, koska Abramovitchin valtakausi osuu yhteen Chelsean menestyksekkäimmistä ajanjaksoista.

Kuka on mahdollinen seuraava omistaja?

Sveitsiläinen miljardööri Hansjörg Wyss on ilmoittanut olevansa yksi osa isompaa porukkaa, joka mahdollisesti havittelee itselleen Chelsean omistusoikeutta. 86-vuotias sveitsiläinen on luonut itselleen valtavan omaisuuden lääketeollisuuden käyttämillä tuotteilla. Viime aikoina Wyss on myös keskittynyt tukemaan runsaasti eri ympäristöjärjestöjä. Wyssin mukaan kuitenkin Chelseasta tällä hetkellä pyydettävä summa on aivan liian korkea. Chelsean nousu huipulle on nimittäin tapahtunut Abramovich suurilla lainoilla.

Abramovich on myös samanaikaisesti myymässä lukuisia omistamiaan kiinteistöä Lontoosta. Myöskään Abramovich ilmoittama vallansiirto Chelsean sisäiselle hyväntekeväisyysjärjestölle ei ole vielä edennyt mihinkään. Tietojen mukaan osa johtokunnan jäsenistä ei olisi mitenkään kovin mielissään ottamassa kevyen harrastuksen lisäksi isoa vastuuta satojen miljoonien eurojen kohtaloa. Jos ei aivan satoja miljoonia, niin ainakin pienempiä summia voi lähteä jahtaamaan täältä. Sivustolta löydät kaikki uutuus pelisivustot, joilla pelatessa myös sinulla on mahdollisuus päästä kiinni isoihin summiin.

Roman Abramovich nosti Chelsean uudelle tasolle

Tämä salaperäinen oligarkki oli pitkään osa Lontoon katukuvaa. Britit ottivat Abramovichin osaksi, koska hän on kiistatta nostanut Chelsean ja koko Valioliigan tasoa. Ilman hänen panostaan Valioliiga ei olisi noussut nykyiseen asemaansa maailmaan parhaana futisliigana. Hän saapui kuin lahjana kaikille Chelsean-faneille, ja näytti kuinka todellinen jalkapalloimperiumi rakennetaan.

Chelsean kotistadion on on liian pieni kerätäkseen suuria tuottoja ottelupäivinä. Abramovitch pönkitti seuran menestystä ilmaisilla megalainoillaan. Se toimi samalla tavalla kuin KHL-Jokerit, eikä sama luova markkinatalouden tulkinta saa kannatusta länsimaalaisilta liikemiehiltä. On sanomattakin selvää, että Chelsea ei enään tule saamaan urheilullisesti yhtä hyvää ja seuraa eteenpäin vievää omistajaa. Abramovitch jää historiaan todella onnistuneen ajanjakson takapiruna, koska tulevan omistajan käsissä Chelsea tulee todennäköisesti tippumaan takaisin Valioliigan keskitasolle.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Valioliiga