Chelsealle mätkäistiin sakot Liverpoolia vastaan pelatun ottelun tapahtumista – Ei luultavasti tunnu lontoolaisseuran lompakossa

Julkaistu:

Englannin jalkapalloliitto FA on tuominnut Chelsean 25,000 punnan sakkoihin. Päätös tehtiin sillä perusteella, että joukkueen todettiin epäonnistuneen kontrolloimaan pelaajiensa käytöstä 28.elokuuta pelatussa Liverpool-ottelussa.

Ottelun aikana erotuomari Anthony Taylor antoi Chelsean Reece Jamesille suoran punaisen kortin, hänen pelattuaan palloa kädellään maaliviivan tuntumassa. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta Mohamed Salah iski peli tasoihin.

Chelsean pelaajat olivat tuomarin kanssa eri mieltä punaiseen korttiin johtaneesta tilanteesta, osuman näyttäessä täysin tahattomalta. Punainen kortti oli kieltämättä ankara päätös, vaikka rangaistuspotku olikin aiheellinen pallon osuttua Reecen käteen.

Englantilaiselle ei kuitenkaan jäänyt aikaa ottaa kättään pois pallon tieltä, eikä hän yrittänyt tehdä tilanteessa itsestään suurempaa. Tuomarin päätös oli oikeutettu sääntöjen puitteissa, mutta kovana ratkaisuna sitä voidaan pitää.

Rangaistuspotkun jälkeen Chelsean, sekä Liverpoolin pelaajien hermokontrolli hieman petti, mutta pienen tönimisen jälkeen molemmat osapuolet rauhoittuivat nopeasti.

Englannin jalkapalloliitto FA julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin Chelsean sääntörikkomuksesta.

’’Chelsea FC on saanut 25,000 punnan sakot rikottuaan Englannin jalkapalloliiton sääntöjä 28.elokuuta pelatussa Valioliigaottelussa Liverpoolia vastaan. Seura on myöntänyt ettei se onnistunut hillitsemään pelaajiensa käytöstä ottelun 48 minuutilla, sekä puoliaikavihellyksen jälkeen.’’

Ensimmäistä puoliaikaa täydellisesti hallinnut Chelsea meni ottelussa johtoon Kai Havertzin maalilla, ennen Salahin tasoitusta. Toisella puoliajalla Liverpool pystyi järjestelemään vaarallisia tilanteita miesylivoimansa turvin, mutta Blues puolusti sitkeästi. Ottelussa ei nähty lisää osumia, joten loppulukemiksi kirjattiin 1-1.

Jälkiviisastelu on turhaa, mutta on selvää, että Reecen ulosajo vaikutti suuresti ottelun kulkuun. Tämän kaltaisissa tilanteissa erotuomarin täytyy tehdä päätökset nopeasti, mutta pelin luonteen kannalta säännöistä olisi hyvä löytyä hieman tilaa tulkinnanvaraisuudelle.