Seuraa meitä:

Muut

El Clásico Helsingissä elokuussa – vaiko kenties Lontoon paikalliskamppailu?

Mitkä joukkueet kohtaavat elokuussa Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa UEFA Super Cupissa?
AOP

Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan puolivälierät käynnistyvät viikolla ja joukkueitten määrä vähenee puolivälierien pelaamisen myötä enää 4+4:ään. Samalla tiivistyy spekulointi siitä mitkä joukkueet kohtaavat elokuussa Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa UEFA Super Cupissa.

Super Cupissa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Kertoimet elävät jatkuvasti ja ruotsalaisen vetoyhtiö NordicBetin kerroin sille, että Super Cupissa kohtaavat Real Madrid ja Barcelona eli Helsingissä nähtäisiin El Clásico on tällä hetkellä 39,00. Kerroin ehti käydä jo alempanakin, mutta Chelsean arpominen Real Madridia vastaan Mestarien liigan puolivälierissä nosti Los Blancosin mestaruuskerrointa.

Arpa ei tosin nostanut Chelseankaan kerrointa ja mahdollinen Lontoon paikallisderby Chelsea – West Ham Super Cupissa tarjoaa melkoisen muhkean kertoimen 90.00. Pienin kerroin tässä vaiheessa on Super Cupille Manchester Cityn ja Barcelonan välillä – kerroin on 7.80. Suurin kerroin puolestaan on tarjolla portugalilaisten jäsentenväliselle Benfican ja Bragan kohtaamiselle – muhkea 6000.00.

– Tarjolla alkaa olla hyvinkin houkuttelevia vaihtoehtoja. Toki El Clásico olisi varmasti monen jalkapallofanin unelmien täyttymys. Super Cup on ainutlaatuinen mahdollisuus hiukan eurooppalaisen jalkapalloilun huipulta sivussa oleville paikkakunnille isännöidä todellista suurtapahtumaa, muistuttaa Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist.

– Ei tuon tason ottelua muuten nähtäisi sellaisissa paikoissa kuin Skopje, Trondheim, Tallinna, Belfast – tai tänä vuonna Helsinki, Wennerkvist lisää sanomatta ääneen sitä, että Super Cupia ei ole Ruotsissa pelattu johtuen kenties siitä, että hänen listallaan Ruotsi lukeutuu kategoriaa ylemmäs eurooppalaisen seurajalkapallonkin nokkimisjärjestyksessä.

Super Cupin finaali pelattiin vuosina 1998-2012 pysyvästi Monacossa, mutta UEFA:n sen jälkeen tekemä päätös kierrättää tapahtumaa ympäri Euroopan on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Tänä vuonna pelataan Helsingin Olympiastadionilla, mutta ensi vuoden osalta edessä saattaa hyvin olla oman spekulointinsa paikka, sillä Super Cup 2023 on määrä pelata Kazanissa, mikä ainakin nykytilanteessa olisi mahdoton ajatus.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut