Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Bundesliiga

Julian Nagelsmannin menettänyt RB Leipzig ilmoitti uuden valmentajavalintansa – Jesse Marsch joukkueen peräsimeen

Jesse Marsch
AOP

Bundesliigassa vakuuttavasti tällä kaudella esiintynyt RB Leipzig menetti joukkuetta vahvasti luotsanneen valmentajansa aiemmin tällä viikolla, kun Julian Nagelsmann ilmoitti siirtyvänsä ensi kaudeksi Bundesliigan hallitsevan mestarin Bayern Munchenin peräsimeen.

RB Leipzig ei jäänyt nuolemaan näppejään, vaan korvasi Nagelsmannin nopeasti. Joukkueen manageriksi valikoitui sisarseura Red Bull Salzburgia valmentanut Jesse Marsch. 47-vuotias amerikkalaisvalmentaja siirtyy RB Leipzigin valmentajaksi kahden vuoden sopimuksella.

Seura vahvisti valmentajavalinnan torstaina Twitterissä. Videolla nähdään Leipzigin ”suunnitelmat” ensi kaudelle.

RB Leipzig on Marschille entuudestaan jo tuttu, sillä amerikkalaisvalmentaja toimi kaudella 2018/19 joukkueen apuvalmentajana. Myös muun muassa Tottenhamin, Eintracht Frankfurtin sekä Celticin huhuttiin olleen kiinnostuneita amerikkalaisesta, mutta paluu tuttuun seuraan oli Marschin mukaan luontevin valinta.

Vakuuttavaa jälkeä Salzburgissa tehnyt Marsch on siirrosta innoissaan. Myös RB Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff on valinnasta tyytyväinen. ”Onnistuimme nopeasti täyttämään seuran urheilupuolen tärkeimmän roolin huippuvalmentajalla. Jesse on suoriutunut erinomaisesti kaikissa aikaisemmissa rooleissaan ja kehittynyt askel askeleelta. On luonnollisesti iso etu, että hän on työskennellyt RB Leipzigin kanssa jo vuoden. Jesse tuntee seuran, Leipzigin kaupungin ja ennen kaikkea pelifilosofiamme.”

Ensimmäisellä kaudellaan Salzburgissa 2019/20 Marsch voitti heti joukkueensa kanssa ”Itävallan tuplan” eli Itävallan liigan sekä Itävallan cupin. Tällä kaudella joukkueella on mahdollisuus toistaa sama temppu, sillä se johtaa liigaa kuudella pisteellä, ja kohtaa cupin finaalissa LASKin lauantaina. Marsch on myös ensimmäinen amerikkalaisvalmentaja, joka on onnistunut johdattamaan joukkueensa Mestareiden liigan lohkovaiheeseen.

Siirto on amerikkalaisvalmentajalle luonnollinen valinta uran seuraavaksi askeleeksi. Red Bull seuroissa hyvää jälkeä tehnyt Marsch etenee yhtiön hierarkiassa suunnitelman mukaisesti ja ensi kaudella nähdään varmasti mielenkiintoinen taistelu Bundesliigan mestaruudesta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Bundesliiga