Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Hollannin Eredivisiessä kauhunhetkiä, kun osa NEC:n kotistadionin katsomosta romahti

NEC Vitesse 17.10.2021
AOP

Hollannin Eredivisien NEC-Vitesse-ottelussa nähtiin todellinen vaaratilanne, kun osa stadionin katsomorakenteesta romahti juhlivien Vitesse-fanien alla.

Onni onnettomuuessa oli, että katsomorakenteiden alla ollut kontti esti kannattajia putoamasta pidemmälle alaspäin. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Mikään ei viittaa siihen, että muu Goffert-stadion olisi vaarallinen, Nijmegenin pormestari Hubert Bruls rauhoitteli.

Goffert-stadionin katsomon romahtamisen tutkinta aloitettiin maanantaiaamuna. Brulsin mukaan “muutama metri betonia on murtunut puoliksi”.

Seura ja stadionin arkkitehtonista laatua valvova ympäristöpalvelu aloittivat ensimmäisen analyysin noin klo 9.00.

– Sitten voimme päättää sen perusteella, mitä lisätutkimuksia tai toimenpiteitä tarvitaan. Stadioni on 21 vuotta vanha, eikä tietääkseni ole koskaan tehty valituksia tai muita havaintoja, Bruls

Bruls oli sunnuntaina stadionilla yhdessä kollegansa Arnhemin pormestarin Ahmed Marcouchin kanssa. Bruls kertoi myös, että katsomossa oli paljon enemmän ihmisiä kuin sallittu, kun se romahti.

– Ensimmäinen huolenaiheeni oli: uhreja, loukkaantumisia? Tai vielä pahempaa. Puolen tunnin kuluttua olimme varmoja, että näin ei ollut tapahtunut, mutta tämä on erittäin vakavaa.

Sortunut katsomo tutkitaan nyt. Sortumissyystä riippuen myös muu stadion seulotaan. Bruls ei vielä tiedä, pysyykö Goffert-stadion käytössä lähitulevaisuudessa.

– Siitä ei ole vielä päätetty mitään, mutta jalkapallostadionissa ei ole juurikaan vikaa. Tätä katsomonosaa tarkastellaan nyt ensin. Muilta osin ei ole merkkejä siitä, että stadion olisi vaarallinen.

Goffert-stadion rakennettiin vuonna 1999, kun vanha Goffert-stadioni purettiin. Vanha stadion ei enää täyttänyt Hollannin jalkapalloliiton KNVB:n turvallisuusvaatimuksia. KVNB sanoi eilen, että lisätutkimuksia tarvitaan.

KNVB:n mukaan NEC:n toimitusjohtaja Wilco van Schaik ja pormestari Bruls allekirjoittivat stadionin turvallisuusasiakirjan 9. helmikuuta tänä vuonna. Tämä tehtiin rakennusturvallisuuden tutkimuksen perusteella, jonka Nijmegenin alueen ympäristövirasto teki 13. tammikuuta.

KVNB on puolustanut jo jonkin aikaa, että yksi erikoisvirasto tutkisi kaikkien stadionien turvallisuutta, kuten Englannissa. Osasyynä vaatimukseen on myös se, että kaksi vuotta sitten osa AZ:n AFAS-stadionin katosta romahti.

 

View this post on Instagram

 

Henkilön TSN (@tsn_official) jakama julkaisu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat