Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto protestoi FIFA:n MM-kisojen muutosaikeita vastaan

CONMEBOL
AOP

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton CONMEBOL:n neuvosto vahvisti vastustavansa Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n aikeita järjestää jalkapallon MM-kisat joka toinen vuosi.

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton CONMEBOL:n neuvosto, joka kokoontui Paraguayn Luquessa 27. lokakuuta 2021, analysoi Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n ehdotuksen järjestää jalkapallon MM-kisat kahden vuoden välein ja antoi aiheeseen liittyvän julkilausuman.

Julkilausuman sanoma on yksiselitteinen.

– FIFA:n edistämälle muutokselle ei ole syitä, etuja tai perusteita. Tämän vuoksi CONMEBOL:iin kuuluvat kymmenen maata vahvistavat, että ne eivät osallistu kahden vuoden välein järjestettäviin MM-kisoihin.

– Kyseinen projekti kääntää selkänsä lähes 100 vuoden jalkapalloperinteelle maailmalla jättäen huomiotta yhden planeetan tärkeimmistä urheilutapahtumista. CONMEBOL tukee tällä hetkellä voimassa olevia MM-kisoja ehtoineen ja luokitusjärjestelmineen, koska se on osoittautunut menestyksekkääksi malliksi, joka perustuu urheilun erinomaisuuteen ja joka palkitsee vaivan, lahjakkuuden ja suunnitellun työn.

FIFA on ajanut viime kuukausien aikana eteenpäin suunnitelmaansa muuttaa miesten MM-turnaus pelattavaksi kahden vuoden välein. Hanketta markkinoi etenkin puheenjohtaja Gianni Infantino eri maanosissa kierrellessään, ja sen taakse on arvovaltansa pannut myös Arsène Wenger.

Ehdotuksesta on määrä keskustella ja mahdollisesti äänestää 20. joulukuuta järjestettävässä FIFA:n jäsenkokouksessa. Jo nyt on kuitenkin selvää, että kaksi jalkapallon menestyksekkäintä maanosaa, Eurooppa ja Etelä-Amerikka, vastustavat yhteisellä rintamalla Infantinon muutosehdotusta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet