Seuraa meitä:

La Liga

Espanjan La Ligassa rasistinen välikohtaus: “He ovat ihmisiä, jotka eivät ansaitse tulla stadionille”

Carlos Akapo puolustaja Cádiz

Espanjan La Ligassa tapahtui ikävä rasismitapaus maanantain Granada-Cádiz-ottelussa, kun vieraiden tummaihoinen puolustaja Carlos Akapo sai vastaansa apina-huutoja poistuessaan vaihtoon.

Cádizin puolustaja Carlos Akapo sai vastaansa törkeää käytöstä katsomosta sen jälkeen, kun hän poistui ottelun loppupuolella vaihtoon 59. minuutilla. Akapo korvattiin Iván Alejolla ja hän käveli kentän reunaa myöten palatakseen vaihtopenkille. Kesken matkanteon häntä häiritsi fani, jonka nähtiin tekevän apinaeleitä häntä kohti.

Päiväntasaajan Guinean maajoukkuepelaaja pysähtyi juttelemaan huutelijoiden kanssa ja yritti saada heitä lopettamaan. Myös huutelijoiden edessä istunut kannattaja pyysi heitä lopettamaan loukkaavan käytöksen.

Akapo kommentoi tapahtunutta Goal-lehdelle äkäisesti.

– Kusipäitä on ollut kolme tai neljä. Tiedän, että se on väärin, mutta he eivät edusta Granadan faneja ollenkaan.

– Ennen kaikkea oli yksi kannattaja, joka on sinnitellyt ja kutsunut minua apinaksi. Toisaalta se vaikuttaa minuun ja toisaalta meidän on annettava näkyvyyttä, jotta ihmiset eivät ole katsomossa, päiväntasaajanguinealainen kommentoi.

Akapon mukaan kyseisenlaisilla ihmisillä ei pitäisi olla mitään asiaa katsomoon.

– He ovat ihmisiä, jotka eivät ansaitse tulla stadionille ja jotka eivät edusta Granadan faneja. En saa päähäni, miksi ihmiset loukkaavat meitä ja kutsuvat meitä mustiksi.

– Omaltani osaltani kohtelen häntä rauhallisesti ja yritän saada ihmiset näkemään, mitä idioottimaisuutta ja hölynpölyä he tekevät. Toivon, että he poistavat hänet jalkapallosta.

Akapo oli kiitollinen tilanteeseen puuttuneille ihmisille.

– Suuri kiitos myös Granadan faneille, jotka käskivät häntä lopettamaan. Yritän unohtaa sen. Jalkapallossa on kyse kunnioittamisesta.

Granadakaan ei jäänyt toimettomaksi

Kotijoukkue Granada otti lausunnossaa tiukasti kantaa törkytemppuun.

– Granada tuomitsee jyrkästi kaiken rasismin, eikä suvaitse stadionillaan mitään käyttäytymistä, joka kuvastaa suvaitsematonta tai syrjivää asennetta pelaajia kohtaan tai faneja, jotka tulevat kentällemme.

Toimenpiteisiin on jo ryhdytty.

– Seura on käynnistänyt tutkimuksen ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin sanktioidakseen tiukasti tämän käytöksen, joka ei edusta Granadan tai sen fanien arvoja.

– Granada ylläpitää nollatoleranssia kaikenlaisia ​​rasistisia ilmentymiä kohtaan ja on ylpeä kannattajasta, joka on aina osoittanut kunnioitustaan ​​kilpailevia seuroja ja kannattajia kohtaan, seura vannoi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta La Liga