Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

Veikkausliigaa kohtasi suuri suru – HJK-legenda on poissa

HJK
AOP

Veikkausliiga menetti perjantaina yhden legendoistaan, kun puolustaja Aarno Turpeinen menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Oululaislähtöinen Aarno Turpeinen siirtyi HJK:hon vuonna 1995 jo rutinoituneena liigapelaajana. Rauhallinen ja välillä hanakastikin noussut laitapakki oli 1990-luvun puolivälissä ehtinyt pelata yli sata liigapeliä OTP:ssa, FC Oulussa ja RoPS:ssä.

– Turpeinen vakiinnutti paikkansa myös HJK:n avauskokoonpanossa. Seuraavan kymmenen kauden aikana moni asia HJK:ssa muuttui, mutta yksi asia tuntui pysyvän samana – Turpeisen paikka oikeana laitapuolustajana.

– Yksikään Klubin lukuisista valmentajista tuolla aikakaudella ei kyseenalaistanut Apan asemaa avauskokoonpanossa, HJK:n tiedotteessa muisteltiin.

Turpeinen pelasi kaikkiaan 364 pääsarjaottelua. HJK:ssa Turpeinen voitti kolme Suomen mestaruutta ja neljä Suomen Cupia sekä pääsi aistimaan Mestarien liigan tunnelmaa vuonna 1998. Mies oli suuressa roolissa varsinkin Mestarien liiga -paikan ratkaisseessa otteluparissa ranskalaista Metziä vastaan: hän antoi maalisyötön Klubin kumpaankin otteluparissa tekemään maaliin.

A-maajoukkueessa 16 ottelua vuosina 1996-2002 pelannut Turpeinen joutui päättämään menestyksekkään uransa kauteen 2004 loukkaantumisen takia. Uransa päätyttyä Turpeinen työskenteli optikkona, joksi hän valmistui HJK:n menestysvuonna 1998. Turpeinen valittiin vuonna 2007 Veikkausliigan legendaksi sekä HJK:n Hall of Fame -pelaajaksi numero 25.

– Klubiyhteisö muistelee aivan liian aikaisin poistunutta Apaa lämmöllä ja ottaa osaa läheisten suruun. Lauantaina 18.6. AC Oulu -ottelun alussa Turpeisen muistoa kunnioitetaan hiljaisella hetkellä, tiedotteessa kerrottiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga