Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Mitä tapahtui Mesut Özilille? – Mies jätti Fenerbachen vähin äänin

Mesut Özil
AOP

Mesut Özil jättää Fenerbahcen ja siirtyy Istanbul Basaksehiriin vuoden sopimuksella. 33-vuotias pelintekijä siirtyi Fenerbahceen Arsenalista vasta viime vuonna, mutta hänen sopimuksensa on purettu. Istanbul Basaksehir sijoittui Turkin Super Ligassa viime kaudella neljänneksi, Fenerbachen yltäessä sarjan toiselle sijalle.

Arsenalista ja Saksan maajoukkueesta tuttu Mesut Özil vaihtaa seuraa Turkissa. Viime kaudella Fenerbachen paidassa 36 ottelua pelannut Özil teki joukkueelle kahdeksan maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Fenerbache ylsi sarjan toiselle sijalle jäätyään kahdeksan pistettä sarjaykkösen Trabzonsporin taakse.

Özilin kohdalla on aiheellista kysyä, mitä miehelle oikein tapahtui. Takavuosina Real Madridissa ja Arsenalissa loistanut saksalainen oli vielä lähes parhaassa peli-iässä siirtyessään Turkkiin viime vuoden tammikuussa. Yhtään Turkin liigan tasoa vähättelemättä sarja ei kuitenkaan ole aivan Euroopan terävintä kärkeä.

Özilin voidaan ehkä sanoa olleen pelillisesti uransa huipulla Real Madridissa, jota hän edusti vuosina 2010-2013. Kaudella 2011-2012 palkintokaappiin kilahtikin La Ligan mestaruus Özilin nauttiessa suurta vastuuta joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Myös maajoukkuetasolla homma luisti ja Özil pääsi juhlimaan Saksan kanssa maailmanmestaruutta vuonna 2014.

Real Madrid- vuosiensa jälkeen mies hankittiin Arsenalin riveihin ja hän kuuluikin Tykkimiesten runkopelaajiin usean kauden ajan. Jostain syystä välit Mikel Artetan kanssa olivat kuitenkin jääkylmät ja lopulta saksalainen pudotettiin kokoonpanon ulkopuolelle, hänen nauttiessaan samaan aikaan valtavaa palkkaa. Kentän ulkopuoliset asiat tuntuivat vaikuttaneen asiaan suuresti ja lopulta Özil päätti nostaa kytkintä.

33-vuotiaan Özilin ura alkaa olla jo ehtoopuolella ja mies näyttää pelaavan viimeiset pelinsä Turkissa. Maassa, johon hänellä on vahvat sukulaissiteet.

Lähde: Football Espana

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Siirtouutiset