Bundesliiga

Vaihtopelaajat Freiburgin turmana

Bundesliga SC Freiburgin maalivahti

Perjantain ainoassa Saksan Bundesliigan ottelussa nähtiin huikeaa draamaa SC Freiburgin ja Borussia Dortmundin välillä. Ottelussa kotijoukkue oli johdossa ensimmäisen 75 minuutin jälkeen, mutta ottelu kääntyi komeasti  vieraiden nimiin viimeisen vartin aikana.

Borussia Dortmund käänsi äärimmäisen vaikean vierasottelun SC Freiburgia vastaan nimiinsä ottelun viimeisen 15 minuutin aikana. Dortmund nousi toisen jakson lopulla 1-0 -tappioasemasta hurjasti 3-1 -voittoon. Jokaisesta keltamustien maalista vastasi vaihtopelaaja.

Ottelun avausjaksolla sarjassa ensimmäisen pelinsä voittanut Freiburg meni johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun itävaltalaishyökkääjä Michael Gregoritsch naulasi pelivälineen ohi Gregor Kobelin. Maali oli 28-vuotiaalle hyökkääjälle kauden toinen, sillä itävaltalainen osui viime viikon 4-0 -vierasvoitossa Augsburgia vastaan.

Freiburg oli ottelussa hallitsevampi joukkue käytännössä koko peliajan, mutta toisen jakson loppupuolella Dortmund alkoi lyödä painetta kattilaan. 77. minuutilla nähtiin ottelun toinen maali ja samalla 1-1 -tasoitusosuma, kun vaihdosta kentälle tullut 18-vuotias englantilaishyökkääjä Jamie Bynoe-Gittens tykitti lähes 30 metristä pallon yläkulmaan kotijoukkueen maalivahti Mark Flekkenin sormien kautta.

Tasoituksen jälkeen Dortmund lisäsi pallollista painetta ja iski seitsemää minuuttia myöhemmin rangaistusalueen sisältä 2-1 -johtomaalin. Maalista vastasi 70. peliminuutilla kentälle tullut saksalaishyökkääjä Youssafa Moukoko. 17-vuotias saksalainen sijoitti pallon reilusta viidestä metristä alakulmaan.

Ottelun loppulukemat olivat vieraille lopulta 3-1, kun vaihdosta puoliajalla kentälle tullut 27-vuotias Marius Wolf tykitti pallon ohi Flekkenin ja juhli kauden ensimmäistä maaliaan. Viime kaudella Wolf teki kolme maalia Bundesliigassa.

Freiburg jatkaa kauttaan ensi viikolla Stuttgartin vieraana. Dortmund pelaa kotikentällään ensi lauantaina, kun Werder Bremen saapuu Signal Iduna Parkille.