Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Kommentti: Manchester Unitedin akilleen kantapää – Miksi Wan-Bissaka ei pelaa?

Aaron Wan-Bissaka
AOP

Manchester Unitedin Aaron-Wan Bissakan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä olevan jossain muualla kuin Old Traffordilla. Mies on sivuutettu täysin Punaisten Paholaisten kokoonpanosta ja hänen uskotaan lähtevän muihin maisemiin mahdollisesti vielä tämän siirtoikkunan aikana.

Aaron Wan-Bissaka,24, saapui Manchester Unitediin vuonna 2019 Crystal Palacesta valtavin odotuksin. Pelaajasta maksettu 55 miljoonan euron siirtosumma kertoi siitä, kuinka lahjakkaasta pelaajasta oli kyse.

Nuori englantilainen oli ehtinyt nousta Palacessa kiistatta yhdeksi Valioliigan lupaavimmista laitapuolustajista, jonka uran uskottiin lähtevän nousukiitoon Unitedissa.

Lontoolaissyntyinen Wan-Bissaka kolkutteli myös maajoukkueen portteja ja hänen murtaumistaan Gareth Southgaten miehistöön pidettiin vain ajan kysymyksenä. Toisin kuitenkin kävi.

Wan-Bissaka saapui Manchesteriin aikana, jolloin joukkue oli enemmän tai vähemmän murrosvaiheessa ja epätasaisuus leimasi Punaisten Paholaisten otteita.

Mies nousi parilla ensimmäisellä kaudellaan kuitenkin yhdeksi joukkueensa luotettavimmista pelaajista, joka hoiti oman tonttinsa tunnollisesti. Englantilaisen fyysiset avut ovat aivan Valioliigan huippuluokkaa ja hänen tasaisuutensa oli ensimmäisinä United-vuosina silmiinpistävää. Mies voitti kaksinkamppailut järjestään ja oli yksi joukkueensa tasaisimmista suoriutujista.

Wan-Bissakan heikkoudet tulevat kuitenkin esiin eteenpäin pelaamisessa. Myös pyrkii aktiivisesti nousemaan tukemaan hyökkäyksiä, mutta keinot tuntuvat ajoittain loppuvan kesken vastustajan kenttäpuoliskolla. Tällä kaudella mies on istunut penkillä Diogo Dalotin noustua edelle nokkimisjärjestyksessä.

Portugalilainen on Wan-Bissakaa etevämpi pallollisena, mutta hänen heikkoutensa korostuvat oman alueen pelissä. Nykypäivänä laitapuolustajan rooliin kuuluu oleellisesti myös hyökkääminen. Unitedissa sen varaan lasketaan silläkin hinnalla, että omalla alueella kärsitään jatkuvasti Dalotin heikosta sijoittumisesta ja pallonmenetyksistä.

Jos puolustajan ensisijainen vastuu on pitää oma pää puhtaana, on se Unitedissa unohdettu. Ajoittain sokeuskin voi olla silmiinpistävää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Valioliiga