Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Entinen Spurs-valmentaja avautuu Englannin vuosistaan: “Seuran johtoporras halusi päästä minusta eroon”

Andre Villas-Boas
AOP

André Villas-Boasin valmennusura Valioliigassa oli lyhyt ja tuulinen. Mies hankittiin maailmanennätyssummalla Chelsean peräsimeen vuonna 2011, mutta hän valmensi Bluesia vain yhden kauden. Seuraavat kaksi kautta Villas-Boas toimi Tottenham Hotspurin peräsimessä, jonka jälkeen oli jälleen aika nostaa kytkintä.

Portugalilainen André Villas-Boas on jäänyt monen Valioliigaa seuraavan mieleen hänen Chelsea ja Tottenham-pestiensä ansiosta.

Legendaarisen José Mourinhon apuvalmentajana uransa aloittaneen Villas-Boasin ensimmäinen päävalmentajapesti oli hänen kotimaansa Academican peräsimessä kaudella 2009-2010.

Seuraavana vuonna mies siirtyi Porton puikkoihin, jolloin miehen kädenjälkeen alettiin kiinnittää huomiota myös Englannissa. Villas-Boas voitti Portossa Portugalin mestaruuden häviämättä liigakauden aikana otteluakaan. Kausi huipentui Eurooppa-liigan mestaruuden, jolloin portugalilaisesta tuli historian nuorin UEFA:n alaisen kilpailun voittanut valmentaja.

Saman vuoden kesällä mies siirtyi korkeimmalla koskaan valmentajasta maksetulla Chelseaan, kun nuoresta portugalilaisesta pulitettiin 15 mijoonaa. Kausi Bluesissa oli pettymys ja hän sai potkut jo ensimmäisen vuotensa jälkeen.

Villas-Boas siirtyi Tottenhamin peräsimeen ja valmensi joukkueensa Valioliigan viidennelle sijalle. Joukkue keräsi kauden aikana tuohon astisen historiansa suurimman pistepotin, mutta Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija jäi silti pisteen päähän.

Toisella Spurs-kaudellaan asiat mutkistuivat Villas-Boasin kannalta ja varsinkin Gareth Balen myynti oli asia, joka hiersi miehen ja seurajohdon välejä. Mies kertoo, että Spurs halusi myydä hänet PSG:hen hänen toisen kautensa aikana.

– PSG:n tarjous oli pöydällä. He halusivat minut 15 miljoonalla punnalla, mutta jäin Lontooseen rakkaudestani Tottenhamia kohtaan. Seuran johtoporras halusi päästä minusta eroon, joka luonnollisesti vaikutti suhteeseemme negatiivisella tavalla. Portugalilainen erosi lopulta tehtävästään joulukuussa 2013 yhteisymmärryksessä seurajohdon kanssa.

Lähde: 90min

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga