Manchester on sininen – City jyräsi Unitedin yli Etihadilla

Manchester City

Pitkään odotettu Manchesterin derby muodostui lopulta varsin yksipuoliseksi näytökseksi. City otti Etihadilla vakuuttavan 6-3 voiton, Erling Haalandin ja Phil Fodenin hattutempuilla.

Manchesterin jättiläisten välinen kohtaaminen sujui odotetusti isäntäjoukkue Cityn komennuksessa. Pallo oli ensimmäistä kertaa Unitedin verkossa vajaan kymmennen minuutin kohdalla, kun punaisten Jadon Sancho sortui helppoon pallonmenetykseen keskialueella.

City käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja Phil Foden laukoi Bernardo Silvan kovan syötön David de Gean selän taakse. ManU:n aneeminen kaksinkamppailupelaaminen korostui isäntien toisessa maalissa. Erling Haaland nousi korkeimmalle ja puski kulmapotkusta Cityn kahden maalin karkumatkalle. Scott McTominay jäi tilanteessa auttamatta kakkoseksi.

Haaland osui jälleen ottelun 37. peliminuutilla. Kevin De Bruyne lähetti pallon Raphaël Varanen ja Diogo Dalotin välissä olleelle norjalaiselle, joka ohjasi suoraan ilmasta pallon tolpan juureen. Foden osui vielä ennen taukoa ja peli oli pelattu ensimmäisen jakson jälkeen.

Toinen jakso pelailua – Pisteet jäivät oikeutetusti Etihadille

Toisella puolikkaalla Unitedin pelissä näkyi hieman ennen yritystä, mutta joukkueiden välinen tasoero oli selkeä.

Red Devils sai hieman lohtua, kun Antony osui hieman ennen tunnin täyttymistä Christian Eriksenin kauniin puolenvaihdon jälkeen.

Haaland ja Foden täydensivät hattunsa kuitenkin pian tämän jälkeen ja peli oli 6-1.

Vaihdosta sisään tullut vierasjoukkueen Anthony Martial kaunisteli loppulukemia kahdella osumallaan, mutta ottelun tulos kuvaa hyvin joukkueiden välistä nykyistä valta-asemaa. Unitedin neljän ottelun voittoputki tuli päätökseensä ja toistaiseksi Manchester on sininen.