Muut sarjat

Flamengo on Copa Libertadoresin mestari – Athletico Paranaense joutui pettymään

Flamengo Brasilia

Athetico Paranaense ja Flamengo kohtasivat Etelä-Amerikan suurimman seurajoukkueturnauksen, Copa Libertadoresin finaalissa. Flamengo oli lopulta vahvempi lukemin 1-0 Gabriel Barbosan osumalla.

Lauantai-iltana pelattu Copa Libertadoresin finaali päättyi Flamengon juhliin. Finaalivastustaja Atheltico Paranaense aloitti kamppailun vahvasti halliten pelitapahtumia ensimmäiset puolituntia.

Legendaarisen Luiz Felipe Scolarin valmentama valkopaitainen Athletico näytti pelin alussa selkeästi terävämmältä ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Flamengon maalia.

Manchester Citystä tuttu, Fernandinho, oli loistavalla pelipäällä ja antoi muutamia avaavia syöttöjä linjan taakse.

Todelliset huippupaikat jäivät kuitenkin puuttumaan, eikä Athletico pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Flamengo alkoi heräillä pikkuhiljaa hitaan alkunsa jälkeen ja ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli raitapaitojen selkeää hallintaa.

Ottelun puhuttavin hetki tapahtui hieman neljänkymmenen peliminuutin jälkeen, kun Pedro Henrique ajettiin ulos toisen keltaisen korttinsa myötä.

Tuomio oli todella kyseenalainen, sillä puolustaja liukui selkeästi ensin palloon, ennen kuin tilanteeseen juossut Ayrton Lucas kaatui kontaktin seurauksena.

Tuomiona oli kuitenkin toinen keltainen protesteista huolimatta. Flamengo käytti miesylivoimansa tehokkaasti hyväkseen ja Gabriel Barbosa iski ottelun ainoan maalin ensimmäisen nelivitosen lisäajalla.

Toisella jaksolla Scolarin suojattien eväät loppuivat kesken, eikä ylivoimalla pelanneen Flamengon johtoasema ollut missään vaiheessa todellisesti uhattuna.

Flamengolle siis historiansa kolmas Copa Libertadoresin mestaruus, Athleticon metsästäessä edelleen ensimmäistä turnausvoittoaan.