Brighton ei jättänyt mitään jossiteltavaa: Southampton putosi jumbosijalle – “Helpot maalit muuttivat tämän pelin kuvan”

James Ward-Prowse joutui pettymään

Southampton ja Brighton & Hove Albion kohtasivat tapaninpäivänä St. Mary’s Stadiumilla. Isäntäjoukkueelle ei jäänyt ottelusta juurikaan jälkipolville kerrottavaa Brightonin napatessa selkeän 3-1 voiton. Saints putosi tappion myötä Valioliigan jumbosijalle.

Vahvaa kautta pelaava Brighton & Hove Albion jatkoi vakuuttavia esityksiään kaatamalla Southamptonin maanantaina.

Roberto De Zerbin suojatit aloittivat pelin räväkästi ja ensimmäinen maali näki päivänvalon vajaan vartin pelin jälkeen, kun Adam Lallana osui maalipuiden väliin. 35. minuutin kohdalla Romain Perraud suti pallon omaan verkkoon ja Seagulls siirtyi jo kahden maalin johtoasemaan.

Toisella jaksolla asetelmat jatkuivat samanlaisina ja Brighton jatkoi dominointiaan. Solomon Marchin kaunis laukaus vei vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Isäntien ainokaisesta vastasi James Ward-Prowse. Brightonin kassari, Robert Sanchez, torjui englantilaisen rangaistuspotkun, mutta tämä ehti ensimmäisenä irtopalloon ja puski pelivälineen verkon perukoille.

Saintsin tuore manageri, Nathan Jones, oli todella pettynyt omiensa puolustuspelaamiseen.

– Me lahjoitimme heille kaksi maalia, jonka myötä he saivat itseluottamusta ja pystyivät hallitsemaan kenttätapahtumia. Emme antaneet itsellemme mahdollisuutta voittaa, koska peruspelaamisemme ei ollut riittävällä tasolla. Helpot maalit muuttivat tämän pelin kuvan.

Lähde: The Independent