Muut

ManU jatkoon FA Cupissa: Frank Lampardin vaikeudet saivat jatkoa

Manchester United Englannin Valioliiga

Manchester United ja Everton asettuivat vastakkain FA Cupin kolmannen kierroksen ottelussa perjantaina. Old Traffordilla pelattu kamppailu päättyi kotijoukkeen 3-1 voittoon.

ManU aloitti pirteällä otteella ja puski pelin painopisteen välittömästi kohti Evertonin maalia. Ensimmäinen osuma syntyi neljännellä minuutilla, kun vahvasti vasenta laitaa pitkin noussut Marcus Rashford antoi matalan keskityksen takatolpalle. Tyhjään tilaan noussut Antony sai liukua pallon tyhjiin.

United ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemastaan kuin kymmenen minuuttia.

Isäntien puolustus ei saanut purettua flipperipalloa oman boksinsa sisällä ja Conor Coadyllä oli helppo työ sutia peliväline tyhjään rysään. United-kassari David de Gea hölmöili tilanteessa käsittämättömällä tavalla yritettyään pysäyttää Neal Maupayn keskitystä jalalla.

Ensimmäinen jakso päättyi 1-1 tasalukemiin kotijoukkueen muutamista hyvistä aihioista huolimatta.

Vierasjoukkueen selkäranka katkesi toisella jaksolla – United ansaittuun voittoon

ManU siirtyi uudelleen johtoon, kun toista jaksoa oli takana seitsemän minuuttia. Rashford esitti jälleen väkevän nousun ja lähetti kovan pallon boksiin. Toffeesin tasoituksesta vastannut Coady ohjasi epäonnekkaasti pallon omaan verkkoon.

United oli selkeästi niskan päällä toisella jaksolla, mutta Evertonille tarjoutui huikea tilaisuus reilun tunnin pelin jälkeen.

Seamus Coleman pääsi kauniin vastahyökkäyksen jälkeen hyvään vetopaikkaan, mutta aiemmin höntyillyt de Gea esitti upean jalkatorjunnan. Irtopallo putosi suoraan parhaalle maalintekosektorille nousseelle Vitali Mykolenkolle, mutta Diogo Dalot blokkasi uhrautuvasti hänen yrityksensä.

Ottelun paras pelaaja, Rashford, kruunasi onnistuneen iltansa lisäajan seitsemännellä minuutilla rangaistuspotkusta.

Evertonin FA Cup-taival tuli päätökseensä tämän vuoden osalta ja United jatkaa seuraavalle kierrokselle pirteän esityksen jälkeen.