Muut

Newcastle jyräsi liigacupin finaaliin Southamptonin kustannuksella

Sean Longstaff

Newcastle United eteni Englannin liigacupin finaaliin kaadettuaan Southamptonin toisessa välieräottelussa lukemin 2-1. Magpiesin sankariksi nousi Sean Longstaff, joka iski pelin ensimmäisellä puoliajalla kaksi osumaa.

Kovassa nosteessa olevan Newcastle aloitti vauhdikkaasti välieräottelun Southamptonia vastaan. Sean Longstaff iski pallon verkkoon jo viidennen peliminuutin jälkeen Kieran Trippierin syötöstä.

Sama mies oli asialla jälleen 21. minuutin kohdalla, kun Newcastle puhkoi Saintsin puolustuksen upealla syöttökombinaatiolla, jonka jälkeen Longstaff sai ladata pallon sydämensä kyllyydestä tyhjiin. Tällä kertaa syöttöpiste merkittiin Miguel Almironin nimiin.

Southampton kavensi vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueen puolustus haparoi omalla alueellaan. Che Adams käytti tilaisuudeksen hyväkseen ja laukoi komeasti joukkueensa maalin päähän.

Tasoituskaan ei ollut kaukana, kun Adam Amstrong karkasi Magpiesin puolustukselta. Nick Popen oikein ajoitettu vastaantulo piti kuitenkin lukemat ennallaan.

Myös isännille tarjoutui tämän jälkeen tilaisuudet lisätä johtoaan, mutta ruuti oli märkää.

Magpiesin keskikenttäpelaaja Bruno Guimaraes otti 82. minuutilla suoran punaisen kortin ruman taklauksen seurauksena, mutta Saints ei pystynyt käyttämään miesylivoimaansa hyväkseen.

Newcastle voitti ensimmäisen osaottelun 1-0, joten joukkue jatkaa finaaliin yhteismaalein 3-1. Helmikuussa pelattavassa loppuottelussa vastaan asettuu joko Nottingham Forest tai Manchester United.