Serie A

Vahvaa kautta pelaavalle Romalle pettymys – Lecce venyi tasuriin kotonaan

José Mourinho

Italian Serie A tarjosi lauantaina mielenkiintoisen kohtaamisen, kun Lecce sai vieraakseen José Mourinhon luotsaaman AS Roman. Ottelusta muodostui varsin tasaväkinen kamppailu, jossa molemmilla oli omat etsikkoaikansa.

Lecce sai AS Romaa vastaan loistavan alun ja José Mourinhon miehistö oli ensimmäisten minuuttien aikana hätää kärsimässä. Roma ei käytännössä päässyt omalta alueeltaan ensimmäisen varttitunnin aikana kertaakaan.

Pallo oli Giallorossin maalissa seitsemännellä minuutilla, kun Leccen järkälemäinen toppari Federico Baschirotto puski kulmapotkusta pallon Roger Ibanezin kautta maaliin.

Roma heräsi tämän jälkeen horroksestaan ja sai pelistä otteen. Hyvällä pelipäällä ollut Paulo Dybala heilutti tahtipuikkoa Giallorossin vyöryttäessä hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia.

Mourinhon suojatit saivat palkinnon kovalle yritykselleen, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Dybala asteli täplälle ja toimitti pallon varmasti tolpan juureen.

Toisella jaksolla tahtipuikko oli jälleen Leccen hallussa. Raitapaitainen kotijoukkue vei pelin painopisteen kohti Roman päätyä, mutta murtautumisyritykset jäivät heppoisiksi.

Roma sai parhaat tilaisuutensa vastahyökkäyksien kautta, mutta Lecce puolusti keskustaansa tiiiviisti ja pakka pysyi kasassa.

Ottelu päättyi 1-1 tasalukemiin, joka on suuri pettymys Mourinhon ryhmälle. Roma olisi noussut voitolla sarjan jaeutulle toiselle sijalle Inter Milanin kanssa.