Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Puolustaja Miika Koskela vaihtaa isommille areenoille: “Olemme seuranneet häntä jo pidemmän aikaa”

Miika Koskela puolustaja Tromsø IL
AOP

Veikkausliigan AC Oulu ja Norjan Elitserienissä pelaava Tromsø IL ovat sopineet puolustaja Miika Koskelan siirrosta norjalaisseuraan.

Ajax Sarkkirantaa, Oulun Rotuaarin Palloa ja Oulun Luistinseuraa juniorivuosina edustanut puolustaja Miika Koskela on herättänyt mielenkiintoa Suomen rajojen ulkopuolella usean vuoden ajan. Pohjois-Norjassa pitkänhuiskean topparin edesottamuksia on kiikaroitu aktiivisesti jo pidempään.

Koskela matkusti vuonojen maahan viikonlopun aikana. Maanantaina mies läpäisi seuran lääkärintarkastuksen, joka sinetöi siirron lopullisesti.

– Todella hyvillä fiiliksillä lähden, vaikka joutuu jättämään joukkueen ja kotikaupungin. Odotukset seurasta ovat korkealla ja sarja on varmasti todella kovatasoinen. Haluan kiittää AC Oulua ja kaikkia kannattajia vuosista Laivastonsinisissä ja kaikesta tuesta matkan varrella, Koskela sanoo.

Tromsø IL on perinteikäs seura, joka pelaa Norjan Elitserienissä. Seuralla ei ole toistaiseksi mestaruuksia, mutta menneiltä vuosikymmeniltä palkintokaapista löytyy kaksi Norjan Cupin voittoa.

– Tavoitteena on mahdollisimman nopeasti murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja vakiinnuttaa paikka avauksessa. Tiedän että oma taso riittää, mutta en ota liikaa paineita.

– Tavoitteena pidemmän päälle on nousta joukkueen ja sarjan parhaimmistoon ja sitten siirtyä taas eteenpäin kohti isompia Euroopan kenttiä. Pitää vaan painaa hommia päivä kerrallaan ja kyllä mulla riittää nälkää mennä eteenpäin, Koskela kuvailee.

Siirto Norjaan edistää kaikkien osapuolien tavoitteita

Osa Veikkausliigassa pelaavan AC Oulun strategiaa on panostaa nuoriin oululais- ja suomalaispelaajiin. Oulu saa Koskelan siirrosta korvauksen, joka tarkoittaa palkintoa hyvin tehdystä työstä luoden uskoa myös tulevaisuuteen – seura haluaa olla ponnahduslauta eteenpäin pyrkiville lupauksille.

– Huikea homma, että Miika pääsee jahtaamaan unelmiaan ulkomaan kentille. Nuoresta iästä huolimatta, Miika ehti edustaa Oulua viidellä eri kaudella ja on kehittynyt pelaajana tasaisen varmasti vuosien saatossa.

– Norjan liiga on varmasti hyvä seuraava steppi Miikalle ja Tromsøllä on historiaa olla ponnahduslautana myös Norjasta eteenpäin, jos rahkeet vain riittävät, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Tromsø IL:n urheilutoimenjohtaja Lars Petter Kræmer-Andressen odottaa Koskelaa myös innolla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Miikan joukkueeseen. Olemme seuranneet häntä jo pidemmän aikaa ja hän on mielestämme täydellinen palanen meille. Lisäksi olemme myös tyytyväisiä prosessiin Oulun kanssa.

– Miika on jännittävä topparityyppi, jolla on jo nuorena paljon kokemusta pelaamisesta Suomen huipputasolla Oulun 72 pelin kera. Hänellä on hyvä ulottuvuus 195 senttimetrin pituudessaan, vahva kaksintaistelupeli ja myös hyvä nopeus. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan häneen paremmin, seuran tiedotteessa jatketaan.

Viime kaudella Koskela edusti Oulua yhteensä 25 ottelussa, joissa syntyi yksi maali. Lisäksi hän kävi lainalla Kakkosessa OLS:ssä kahden ottelun ajan ilman tehoja. Tällä kaudella viidessä Liigacup-ottelussa on syntynyt yksi maalisyöttö.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat