La Liga

Real Valladolid otti kauden isoimman voittonsa: FC Barcelona kaatui selkein lukemin

La Liga Espanja

La Ligan mestaruuden varmistanut FC Barcelona kohtasi Real Valladolidin vieraskentällä tiistaina. Vieraiden kannalta täysin panokseton ottelu päättyi 3-1 tappioon.

Xavi Hernandezin valmentama FC Barcelona oli kaukana parhaastaan tiistaina, kun joukkue matkasi Real Valladolidin vieraaksi. Ottelu sai Blaugranan kannalta murheellisen startin, kun pallo oli omassa maalissa vain kahden peliminuutin jälkeen. Osuma merkattiin keskuspuolustaja, Andreas Christensenin, omaksi maaliksi.

Lisää oli luvassa reilun parinkymmenen peliminuutin jälkeen, kun Cyle Larin onnistui pilkulta.

Barca vei pelitapahtumia selkeästi ensimmäisellä puoliajalla, muttei kyennyt rikkomaan kuparista.

Toisella jaksolla Barcelona vei pallonhallinnan entistä selkeämmin nimiinsä, mutta vieraiden syöttömylly pysyi lähes poikkeuksetta Valladolidin puolustusmuodon ulkopuolella.

Gonzalo Plata iski isäntien kolmannen maalin, jonka myötä ottelu oli taputeltu. Huippukärki, Rober Lewandowski, vastasi Blaugranan ainoasta osumasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Voitto oli äärettömän tärkeä Valladolidille, joka nousi ainakin väliaikaisesti putoamisviivan paremmalle puolelle.

Tappio oli Barcalle toinen peräkkäinen, mutta tämä tuskin närästää juurikaan joukkueen fanien keskuudessa, sillä Xavin suojatit varmistivat hiljattain ensimmäisen liigamestaruutensa sitten kauden 2018-2019.