Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Naisten jalkapallo

Naisten jalkapallo: kovimmassa vireessä olevat tähdet

Jalkapallo
Unsplash

Jalkapallo saa monen tunteet kuohumaan, joko lajia fanittamalla tai sitten luotaan työntämällä. Jos sinä olet futisfani, lukeudut enemmistöön, joka seuraa matseja vähintään mielenkiinnolla ja lukee lajin uutisiakin ahkerasti. Vaikka miesten jalkapallo usein edelleen varastaa shown ja houkuttelee luokseen suurimmat sponsorit ja rahasummat, on naisten futis ollut kovassa nousuvireessä jo vuosia. Itse asiassa se lukeutuu maailmalla nopeimmin suosiotaan kasvattaviin lajeihin! Jalkapallon em 2024 odottavat kesällä Saksassa, me odotamme siihen osallistuvien naispelaajien taitojen esittelyä.

Naisten jalkapallo kerää yhä enenevässä määrin tunnustusta ja seuraajia, ja monet alan järjestöt ja liigat investoivat tänään myös naisten futikseen. Se luonnollisesti on parantanut lajin näkyvyyttä ja mediahuomiota. Naisten ansaitsevat palloa potkimalla ja rankkoja fyysisiä treenejä suorittamalla edelleen huomattavasti vähemmän kuin miehet. Palkkaerot ja palkintopotit ovat ”eri kategorioissa”, mutta naistenkin futis on kaupallistumassa hyvää vauhtia. Ketkä sitten ovat naisten jalkapalloareenan kirkkaimmat tähdet? Heitä on maailmalla monia ja seuraavassa esittelemme 5 huomionarvoista nuorta leidiä.

Alexia Putellas (Segura) – Espanjan naisten jalkapallo on tunnetusti kovaa tasoa. Sen eliittiä edustaa 30-vuotias Alexia Putellas, joka edustaa maataan niin maajoukkuetasolla kuin Liga F:n Barcelonan joukkueessa. Molemmissa hän toimii kapteenina ja hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Tämän leidin saavutuksiin kuuluu maailmancupin voiton lisäksi kaikkien mahdollisten naisten futiksen merkittävimpien joukkue- ja yksilötittelien ansaitseminen. Pitkän ja voitokkaan uran omaavaa Putellasta pidetään yhtenä naisten jalkapallon kaikkien aikojen tärkeimpänä pelaajana.

Aitana Bonmatí – Barcelonan paidassa edustava 25-vuotias Bonmatí on johdattanut joukkueensa Valioliigan ja kansallisen liigan voittoon ja näytteli tärkeää roolia Espanjan maailmancupin voitossa. Tällä hetkellä Espanjan Liga F:n Barcelonan-joukkueessa keskikentällä pelaava Bonmatí on palkittu FIFA:n naisten jalkapallon parhaana pelaajana kaudella 2022-2023. Lisäksi hänen titteliensä joukossa on France Football -lehden maineikas Ballon d’Or, jonka hän on nyt voittanut kahdesti peräkkäin, ainoana maailmassa.

Sam Kerr – Australian tehokkain hyökkääjä on 30-vuotias Kerr, joka tunnetaan salamannopeista reaktioista ja tykitystaidostaan, vastustajan maaliverkko heiluukin tiuhaan. Jo useiden vuosien ajan hänet on valittu maailman parhaitten naispelaajien eliittiin. Urheilutaustaisesta perheestä tuleva Kerr pelaa Australian Matildas-maajoukkueessa, sekä brittiläisen legendajoukkue Chelsean riveissä. Amerikan vuosilta hänelle jäi titteliksi naisten Kaikkien aikojen maalintekijä. Hän on myös ainut nainen, joka on palkittu Golden Boot -palkinnolla kolmella eri mantereella ja kolmessa eri liigassa!

Salma Paralluelo (Ayingono) – niin ikään Espanjan voittoisassa maailmancupin joukkueessa pelannut Paralluelo on vasta 20-vuotias. Futisviheriöille hän siirtyi sprintterin uralta. Valioliigassa hän jakaa maalintekijöitten ykköspaikan yhdessä Sam Kerrin kanssa. Paralluelo pelaa maajoukkueen lisäksi Barcelonan paidassa, vasempana laitahyökkääjänä. Saavutusten listalta löytyy myös titteli ainoana naisena, joka on koskaan kaapannut voiton kaikissa naisten maailmancupin kategorioissa: alle 17- vuotiaissa, alle 20-vuotiaissa ja varsinaisessa naisten sarjassa.

Natalia Kuikka – Kerrottakoon viidentenä vielä Vuoden pelaajan -tittelin Suomessa neljästi peräkkäin napanneesta 28-vuotiaasta kemiläisestä naispallottelijasta. Natalia Kuikka on pelannut vuosia rapakon takana, tällä hetkellä hänellä on kolmen vuoden sopimus Chicago Red Stars -joukkueessa. Hän on ehtinyt uransa aikana pelata niin Suomen maajoukkueessa kuin Amerikan kansallisen naisjalkapalloliigan riveissä samoin Ruotsin cupissa. Vaikkei Kuikka ole yltänyt maailmanvalioitten listalle, edustaa hän upeasti Suomen eliittiä.

Loppulauselma

Naisten jalkapallon tulevaisuus vaikuttaa siis valoisalta, ja laji on rahallisestikin kulkemassa oikeaan suuntaan. Esittelemämme tähdet ovat oiva osoitus siitä, että naisissa on lajiin lahjakasta potentiaalia ja vakaumusta. Seuratkaamme siis naisten nurmella pallottelua entistä useammin ja sen ansaitsemalla mielenkiinnolla ja kunnioituksella!

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Naisten jalkapallo