Etihadilla draamaa – City vei Valioliigan huippukamppailun nimiinsä

Manchester City
Pixabay

Manchester City ja Brighton järjestivät melkoisen näytöksen Englannin Valioliigassa. Pep Guardiolan isäntäjoukkue oli odotetusti hallitsevampi osapuoli, muttei saanut pelistä mitään ilmaiseksi.

Manchester City sai loistavan startin Brightonia vastaan, kun Julian Alvarez onnistui maalinteossa jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Esityön maaliin tarjoili läpi ottelun loistavalla pelipäällä ollut Jeremy Doku.

Erling Haaland lisäsi isäntien johtoa ennen parinkymmenen minuutin täyttymistä. Roberto De Zerbin luotsaama Seagulls oli ajoittain erittäin pahasti jyrän alla, mutta ei suostunut pelkästään puolustamaan.

Toinen puoliaika lähti jälleen liikkeelle Cityn hallinnalla. Taivaansiniset laskivat kuitenkin vähitellen pelin tempoa, jonka myötä Brighton sai juonesta aavistuksen paremmin kiinni ja pystyi luomaan muutamia hyviä aihioita.

Kentälle vaihdettu Ansu Fati toi uuden ulottuvuuden vieraiden hyökkäyspelaamiseen. Barcasta lainalla oleva Fati toi joukkueensa maalin päähän 73. minuutin kohdalla. Tämän jälkeen peli vapautui ja hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä.

Brightonille tarjoutui lopussa vielä loistava paikka tasoittaa, mutta Cityn maalia vartioinut Stefan Ortega venyi näyttävään pelastukseen. Citylle lopulta ansaitut kolme pistettä 2-1 voiton myötä.