EM-kisat 2024

Espanja on Euroopan mestari! – Englannille jälleen pettymys EM-finaalista

Espanja juhli EM-kultaa voittamalla Englannin

Espanja kaatoi Englannin EM-kisojen finaalissa dramaattisella viime hetken maalilla 2-1.

Ensimmäinen puoliaika mentiin ottelussa varovaisesti ja tarkkailen. Toisella jaksolla alkoi sitten tapahtumaan. Espanja sai toiselle jaksolle salama-alun, kun Nico Williams vei joukkueen tarkalla laukauksella johtoon.

Gareth Southgate reagoi vaihdoilla ja Englanti rupesikin myös pelaamaan. Vaihdosta sisään tullut Cole Palmer tasoitti pelin komealla kaukolaukauksella, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

Mikel Oyarzabal niittasi voitto-osuman Espanjalle 86. peliminuutilla.

Englanti pääsi toista kertaa peräkkäin pelaamaan EM-finaalissa, mutta jalkapallo ei tälläkään kertaa palannut kotiin. 58 vuoden odotus saa Englannissa siis edelleen jatkua, kun Euroopan mestaruus karkasi siltä jälleen.