Valioliigan kärkikamppailussa hurja draamankaari! – City jakoi pisteet vajaamiehisen Arsenalin kanssa

Manchester City ja Arsenal jakoivat pisteet Valioliigassa
Unsplash

Vajaamiehisen Arsenalin hurja taistelu ei lopulta riittänyt voittoon asti, vaan Manchester City tuli kuin tulikin tasoihin Valioliigan kärkitaistelun aivan lopussa.

Valioliiga viikonlopun kruunasi sunnuntai-iltana Manchester Cityn ja Arsenalin huippumatsi. Ottelusta odotettiin kahden loistavan joukkueen myötä laadukasta taistelua ja sellainen lopulta saatiin. Ethihadin nurmella nähtiin loistava ja lopulta todella dramaattinen vääntö.

Kauden suurimmat ennakkosuosikit päätyivät lopulta jakamaan pisteet Cityn lisäajan viimeisillä sekunneilla iskemän tasoitusmaalin myötä.

City siirtyi ottelussa yhdeksän minuutin kohdalla johtoon, kun taivaansinisten norjalaistähri Erling Haaland iski 100. maalinsa City-paidassa.

Arsenal iski tämän jälkeen kuitenkin kahdesti ja siirtyi johtoon. Tykkimiesten italialaishankinta Riccardo Calafiori laukoi upeasti Cityn boxin reunalta pallon verkkoon ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Vierailijoiden toisesta osumasta vastasi Gabriel Magalhães, joka puski hieman sotkuisen kulmapotkutilanteen päätteeksi pallon verkkoon.

Arsenal vajaamiehisenä toisen jakson

Ensimmäinen puoliaika päättyi Arsenalin kannalta huolestuttavasti, kun ottelun erotuomari Michael Oliver näytti Leandro Trossardille aivan ensimmäisen jakson lopussa toista keltaista korttia ja belgialaistähti joutui jättämään kentän.

Arsenal joutui siis pelaamaan koko toisen nelivitosen miehen vajaalla. City vyörytti päälle ja piti palloa Arsenalin boxin tuntumassa. Tykkimiehet puolustivat kuitenkin varmasti ja pitivät kiinni kolmesta pisteestä aivan ottelun viimeisille sekunneille.

Lisäajan kahdeksannella minuutilla City kuitenkin tuli kuin tulikin kulmapotkun jälkitilanteessa tasoihin. Vaihdosta sisään tullut John Stones sai maalin edessä pallon jalkaansa ja taisteli sen Arsenal-verkkoon.

Tulinen välienselvittely kärkijoukkueiden välillä

Isot panokset ja tärkeät pisteet näkyivät tiukassa ottelussa kaikessa. Taklaukset vietiin loppuun asti ja tunteet olivat pinnalla niin pelaajilla kuin valmentajillakin. City-manageri Pep Guardiola muun muassa potki tälle epätyypilliseen tapaan turhautuneena vaihtopenkkiä Arsenalin ensimmäisen osuman jälkeen.

Muutamat kyseenalaiset tuomaripäätökset aiheuttivat myös molemmissa joukkueissa hieman purnausta.

Vaikka iso taisteluvoitto Arsenalilta lopulta valuikin käsistä, oli tykkimiesten manageri Mikel Arteta omiensa taisteluun tyytyväinen. Espanjalaisvalmentaja kuvaili Citya vastaan puolustamista alivoimalla “mahdotomaksi tehtäväksi” ja myönsi voiton karkaamisen olleen iso pettymys.

– En voisi olla ylpeämpi pelaajista ja tavasta jolla he taistelivat, Arteta kuitenkin ylisti.