Seuraa meitä:

Muut sarjat

Euroopan Superliiga käynnistymässä – ”Tämähän on rikos jalkapallofaneja kohtaan!”

Euroopan Superliiga - Jalkapallon kuolema?
AOP

Sunnuntaina 18.4 julkaistiin uusi ja maineikas Euroopan Superliiga. Osallistujina olisivat 12 perustajajoukkuetta, ja myöhemmin siihen toivottaisiin enemmän seuroja, jotta määrä nousisi 15:aan. Perustajajoukkueina on Italiasta AC Milan, Inter Milan sekä Juventus. Englannista mukaan hyppäisivät Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City sekä Manchester United ja Tottenham. Espanjasta seurat, jotka liittyisivät Superliigaan ovat Atlético Madrid, Barcelona sekä Real Madrid.

Liigan pääperustajana toimii Real Madridin seuran presidentti Florentino Pérez. Häntä lainaten:

”Autamme jalkapalloa jokaisella tasolla viedäksemme sen oikeutetulleen paikallensa.”

Liigan tavoitteena olisi tehdä yhteistyötä UEFA:n sekä FIFA:n kanssa, mutta heillä on liigaan erittäin jyrkät näkemykset. UEFA julkaisi jutun, jossa kertoi, että UEFA pyrkii tekemään kaikkensa estääkseen tämän projektin toteutumisen.

Tämän lisäksi UEFA kertoi, että kaikki osallistuvat joukkueet eivät enää saa osallistua muihin kilpailuihin. Tämä tarkoittaa kilpailuja kuten Mestarien Liiga, maiden omat pääsarjat sekä maajoukkuetasoa. UEFA myös kiittää ranskalais- sekä saksalaisseuroja, jotka eivät ole lähteneet tähän mukaan.

Monet fanit sekä asiantuntijat ovat suhtautuneet asiaan yhtä kriittisesti kuin UEFA:kin. Tunnettu ex-ManU pakki Gary Neville sanoi tämän olevan ”rikos jalkapallofaneja kohtaan” ja, että seuroja motivoi pelkkä ahneus. Heti julkistuksen jälkeen Superliigasta nousi suuri kohu jalkapallofanien keskuudessa. Projekti sai äkkiä faneilta kutsumanimen ”jalkapallon kuolema”.

Onko kyseessä siis jalkapallon kuolema, vai uuden alku? Kriitikot, yhdistykset sekä fanit ovat nopeasti hypänneet kritisoimaan sarjaa tavoitteenaan boikotoida sen alkua. Saa nähdä, miten asiat etenevät – näkeekö sarja koskaan alkuansa vai jääkö Euroopan Superliiga ainoastaan suurseurojen haaveeksi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut sarjat