Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Tunnetun ManU-flopin nousu tuhkista – Saavuttaako Lingard täyden potentiaalinsa?

Jesse Lingard
AOP

Tällä hetkellä West Hamissa pelaava 28-vuotias Jesse Lingard on tunnettu nimi Valioliigaa seuraavien jalkapallointoilijoiden keskuudessa. Lingard, joka ei fanien pettymykseksi lunastanut potentiaaliaan vuosien saatossa Manchester Unitedissa, näyttää vihdoin saavuttavan juniorivuosien aikaisen hypetetyn tasonsa. Aikoinaan huippulupaukseksi kutsuttu Lingard floppasi ManU:ssa. Mikä kuitenkin sai kurssin kääntymään siirrossa West Hamiin, josta seurasi pitkän tauon jälkeinen maajoukkuekutsu sekä taistelu Mestarien liigapaikasta?

Lingard, joka on ManU:n oma kasvatti, nousi akatemian kautta ja muutaman lainasiirron jälkeen ManU:n ykkösjoukkueeseen. Fanit innostuivat tästä, ja Lingardia alettiin kutsumaan huippulupaukseksi. Vaikka Lingardilla oli ajoittaisia onnistumisia ManU:n paidassa niin hän ei saanut kuitenkaan koskaan sinetöityä itselleen avauspaikkaa. Yksityiselämässä tuli ongelmia, jotka johtivat huonoihin pelisuorituksiin kentällä sekä lisäpaineisiin.

Sosiaalisessa mediassa alettiin pitämään Lingardia niin sanotusti ”meeminä”, joka varmasti edelleen lisäsi paineita. 29. tammikuuta 2021 Lingardin uran suunta kuitenkin kääntyi, kun lainasiirto West Hamiin vahvistui.

Suoraan debyytissään Lingard pääsi painamaan 2 maalia Aston Villan verkkoon. Tämän jälkeen Lingard on ollut aivan toinen mies kuin mitä hän oli ManU:ssa. Ilmiliekeissä paineleva Lingard on tähän mennessä iskenyt Valioliigassa kymmeneen peliin yhdeksän maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä. Näistä seurasi kutsu myös Englannin maajoukkueeseen. Mikä meni siis oikein Hammers-paidassa verrattuna edelliseen seuraan?

Voisi sanoa, että suurin syy Lingardin menestykseen ovat hänen pelityyliinsä sopivampi taktiikka. Lingard onkin nopea hyökkäävä keskikenttäpelaaja pallon kanssa ja on sopiva Moyesin peluuttamaan vastahyökkäysjalkapalloon. West Hamin pelatessa, he antavat enemmän tilaa vastustajille kuin ManU, joten Lingard ja West Ham pääsevät toteuttamaan paljon suunnanmuutoksia johtaen tilanteisiin, jossa Lingard löytää itsellensä sekä joukkuetovereillensa paljon tilaa, johon palloa pelata. Unitedissa vastustajat olivat enemmän altavastaajan paikalla pelatessa ja Unitedin hallitessa pelejä, Lingard ei pääsyt toteuttamaan näitä hänen vahvuuksiansa, eli nopeita tempokuljetuksia luoden tilaa.

Voisi siis sanoa, että Lingardin lainalle ottaminen oli West Hamilta nappisuoritus. Lingard pääsee luomaan tilaa sekä uraa. Kysymys kuitenkin kuuluu, haluaako Lingard jäädä West Hamiin tai siirtyä muualle lainapestin päätyttyä vaiko kokeilla onneaan ManU:ssa?

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga