Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

La Liga

Suomen Ykkösestä La Ligaan – todiste Suomen jalkapallosarjojen tasosta?

Paul Akouokou
AOP

Norsunluurannikkolainen Paul Akouokou on pelaaja, joka edusti vuosina 2016-2018 suomalaista Ekenäs IF:iä. Hän kävi muutaman kerran lainalla Israelissa, mutta pelasi myös Suomessa Ykköstä sekä Suomen Cupia. 23-vuotias Akouokou pelaa nykyään La Ligaa Real Betiksessä. Tällä kaudella otteluita on kertynyt liigassa 10 kappaletta sekä Copa Del Reyssä 3 kappaletta.

Akouokou siirtyi Betikseen vuonna 2018, jolloin siirtosummana oli 25 000 euroa. Tällä hetkellä Transfermarkt.com arvioi Akouokoun arvon olevan 1,5 miljoonaa euroa. Aikamoinen kasvu muutamaan vuoteen nuorukaisesta, joka tuli Suomen Ykköseen ja sitä kautta nousi yhteen maailman vahvimmista sarjoista.

Tätä voitaisiin kutsua todisteeksi Suomen jalkapallotasosta, joka usein saa vähättelyä. Usein sanotaan, ettei Suomen sarjoista voi nousta jalkapallon huipulle. Tämä kuitenkin todistaa väitteen olevan väärin. Eikä hän ole ainut esimerkki. Keskusteluun voisi nostaa kaikki huippusarjoissa pelaavat pelaajat, jotka ovat saaneet siirron hyväntasoisiin sarjoihin suoraan Suomesta. Keskusteluun voisi myös nostaa esimerkiksi Ligue 1:seen siirtyneen Timo Stavitskin tai Viljami Sinisalon, joka edustaa Aston Villan juniorijoukkuetta.

On siis runsaasti todisteita, että Suomesta voi nousta huippusarjoihin maailmalle. Silti kuuluu usein valitusta, kuinka Suomen jalkapallotaso on surkea tai kuinka suomalaiset eivät pärjää maailmalla. Suomen jalkapallon taso on kuitenkin selvästi nousussa. Maajoukkue pääsi ensimmäistä kertaa arvokisoihin, ensi kaudella Valioliigassa on nähtävissä jälleen suomalaisverta sekä junioreita jatkuvasti siirtyy maailmalle huipputasoisiin akatemioihin.

Nyt olisi Suomen aika panostaa vielä enemmän junioreihin, heidän harjoitustasoihinsa sekä mahdollisuuksiin. Nähtäväksi siis jää, jatkuuko Suomen jalkapallotason nousujohteinen tulevaisuus vai ottaako se takapakkia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta La Liga