Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Serie A

Juventuksen lähes vuosikymmenen valtakausi on ohi – Serie A saa uuden mestarin

Juventuksen lähes vuosikymmenen valtakausi on ohi – Serie A saa uuden mestarin
AOP

Inter Milanin Serie A mestaruus varmistui sunnuntaina, kun sarjakakkonen Atalanta pelasi 1-1 tasapelin Sassuolon kanssa. Tasapeli varmisti Interille 13 pisteen etumatkan, jota kukaan haastajista ei pysty jäljellä olevien neljän pelikierroksen aikana kuromaan enää kiinni.

Interin mestaruuden varmistuessa, samalla päättyy Juventuksen lähes vuosikymmenen dominanssi Serie A:ssa. Torinolaiset ovat vieneet viimeiset 9 mestaruutta nimiinsä ja hallinneet liigaa. Sarjassa nyt vasta kolmantena oleva joukkue saa tehdä töitä aivan kauden loppuun asti, varmistaakseen sijoituksen neljän joukkoon ja Mestarien liigapaikan ensi kaudelle.

Inter Milan on hävinnyt menneellä kaudella vain kahdesti – 2-1 tappiot tulivat Milanin derbyssä lokakuussa sekä Sampdorialle vieraissa tammikuussa.

Juventusta pidettiin tälläkin kaudella mestarisuosikkina, mutta joukkue ei Ronaldon johdolla ole pystynyt pelaamaan tarpeeksi tasaista kautta ja taistelee tosiaan Mestarien liigapaikoista. AC Milan oli vielä ennen vuodenvaihdetta tiukasti liigan kärkipaikalla, mutta joukkue ei onnistunut ylläpitämään alkukautensa hurjaa vetoa loppuun asti. Inter Milan nappasi kärkipaikan derbykilpailijoiltaan helmikuussa ja on pitänyt siitä tiukasti kiinni siitä lähtien.

Kolmikko Romelo Lukaku, Nicolo Barelo sekä Achraf Hakimi ovat olleet vahvasti Interin pelin keskiössä tällä kaudella. Myös tanskalaistähti Christian Eriksen pääsi lopulta hyvään vireeseen ja vakiinnutti paikkansa joukkueen avauskokoonpanossa.

Scudetto on milanolaisjätin seurahistorian 19. ja mestaruudellaan se ohittaa paikalliskilpailijansa AC Milanin tilastoissa, ja on nyt Serie A:n historian toiseksi menestynein seura Juventuksen jälkeen.

Mestaruutta on Milanossa odotettu pitkään. Seuran viimeisin Serie A mestaruus oli vuodelta 2010, jolloin Jose Mourinho johdatti sinimustat triplamestaruuteen. Sittemmin joukkue on kärsinyt vaikeuksista – 12 manageria on yrittänyt palauttaa seuran mestaruuskantaan. Lopulta Antonio Conte onnistui herättämään nukkuvan jättiläisen talviuniltaan. Conte vakiinnutti Interin peliin lujan puolustuksen ja vaarallisen vastahyökkäyspelaamisen. Vaikka joukkue kärsikin Mestarien liigassa karvaan putoamisen jo lohkovaiheessa, on Serie A mestaruus hyvä merkki tulevasta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Serie A