Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Bundesliiga

Ylivoimainen Bayern München Bundesliigan ongelmatapaus – miten mestari voidaan pysäyttää?

Bayern München Bundesliigan mestari
AOP

Bayern München varmisti viikonloppuna jo yhdeksännen peräkkäisen Bundesliigamestaruutensa. Loistofutista pelaava Bayern ansaitsee ehdottomasti kaiken kunnian mestaruudesta, mutta seuran ylivoima Bundesliigassa alkaa olla jo liikaa. Ylivoimaiselle Bayernille ei tällä hetkellä löydy varteenotettavaa haastajaa Saksasta. Rako Bayernin ja muiden Bundesliigajoukkueiden välillä kasvaa koko ajan, mutta miten sitä voitaisiin kuroa pienemmäksi?

Muista Bundesliigajoukkueista uusia nousevia tähtiä viedään kovaa vauhtia muihin Euroopan liigoihin, mikä jättää Bayernin dominoimaan Bundesliigaa omassa rauhassaan. Kun Bayern vielä nappasi itselleen kovimman paikallisen haastajansa eli RB Leipzigin valmentajan ensi kaudeksi, varmisti se, että joukkueen dominanssi vain kasvaa entisestään.

Mitään yhtä selkeää keinoa Bayernin pysäyttämiseen ei ole ja muutosta täytyy tapahtua lähtökohtaisesti myös sarjan muissa joukkueissa.

Tällä hetkellä Bundesliigan televisio- ja mediatuloista suurin osa valuu Bayernin pussiin. Jakamalla televisioaikaa ja -tuloja tasaisemmin koko sarjaan, voitaisiin parantaa muiden joukkueiden rahallista tilannetta sekä tietysti lisätä kiinnostusta ja katsojalukuja, mikä olisi koko sarjalle hyväksi.

Ideaa palkkakattojen asettamisesta Euroopan liigoihin, on myös pyöritelty jo jonkin aikaa. Käytännössä rajoittamalla kuinka paljon yksittäinen pelaaja voi tienata tai paljonko seura voi käyttää rahaa koko miehistöönsä, voitaisiin Bundesliigan pelikenttää tasoittaa hieman.

Yksi keino olisi myös Saksassa toimivan 50+1 säännön poistaminen. 50+1 sääntö tarkoittaa, että vähintään 50 prosenttia seuran äänivallasta, plus yksi ääni, pitää kuulua emäseuralle. Enemmistöä äänivallasta ei siis voida antaa ulkopuoliselle sijoittajalle. Käytännössä hyvä sääntö, joka pitää muun muassa pelien lippuhinnat alhaisina sekä tunnelman voimakkaan yhteisöllisenä. Sääntö kuitenkin lannistaa ulkopuolisia sijoittajia, joiden varoja tarvitaan, jotta saksalaiset seurat voivat kasvaa ja haastaa esimerkiksi englantilaisia seuroja. Säännön poistaminen saattaisi kuitenkin tarkoittaa, että suuret seurat houkuttelevat suuria sijoittajia, jotka sitten voivat tehdä mitä haluavat. Ehkäpä esimerkiksi muodostaa oman Superliigansa…

Kuten sanottua Bayern ansaitsee täysin mestaruutensa, mutta joukkueen ylivoima ei ole hyväksi Bundesliigalle, ei faneille, eikä edes seuralle itselleen. Täytyy siis toivoa, että tulevaisuudessa Bundesliigassa nähtäisiin tiukempaa taistelua mestaruudesta sekä muiden joukkueiden nousua Bayernin tasolle.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Bundesliiga