Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Valioliiga muuttaa kohuttuja VAR-sääntöjään “Varpaankynnet ja pelaajien nenät eivät tule olemaan paitsiossa”

Mike Riley erotuomaripäällikkö Englannin Valioliiga
AOP

Englannin Valioliigassa paljon porua aiheuttaneet videotuomarijärjestelmä VAR:n tuomiot tulevat näkemään muutoksen tällä kaudella. Hienosäätöjen toivotaan vähentävän kritiikkiä ja kohuja.

Englannin Valioliigan erotuomarijärjestö Professional Game Match Officials Board PGMOL on saanut kovaa kritiikkiä kahden edelliskauden aikana videotuomarijärjestelmä VAR:n käyttöön liittyvistä ongelmista. VAR:n käyttöön tehtiin nyt hienovaraisia ​​muutoksia. Tarkoituksena on siirtyä pois pikkutarkkuudesta ja antaa pelien soljua vapaammin.

VAR:n inhottuja viivoja, joita käytetään marginaalisten paitsiopäätösten laatimiseen, muutetaan nyt paksummiksi, jotta etu saadaan takaisin hyökkäävälle puolelle. Valioliigan erotuomaripäällikkö Mike Riley toteaa, että siirtyminen pois pikkutarkasta valvonnasta poistaa maalit, jotka suljetaan pois, kun pelaajan varpaat tai nenä oli paitsioasennossa, ja tämä tuo noin 20 maalia enemmän kauden aikana.

– Periaatteessa haluamme, että lähestymistapa on sellainen, että pelaajat voivat mennä ja ilmaista itseään ja antaa pelin virrata.

– Se tarkoittaa, että VAR-tiimit eivät puutu vähäpätöisiin rikkeisiin, ja tuomareiden ja VAR-väliintulojen kynnys on hieman korkeampi kuin viime kaudella.

Tarkoituksena on palata siihen periaatteeseen, joka jalkapallossa on ollut sen alkuajoista saakka, hyökkäävän joukkueen etuun.

– Olemme tuoneet epäilyksen hyödyn hyökkäävälle pelaajalle, joten jos tilanne on todella lähellä, seuraamme samaa prosessia kuin viime vuonna, mutta käytämme nyt paksumpia lähetyslinjoja. Tämä ratkaisu antaa takaisin 20 maalia pelitilanteisiin, jotka tuomittiin viime kaudella paitsioiksi käyttämällä melko rikosteknistä tutkimusta.

Riley myös naurahtaa, että enää ei nähdä naurettavan olemattomista asioista tulevia paitsiotuomioita.

– Varpaankynnet ja pelaajien nenät, jotka olivat paitsiossa, eivät tule olemaan nyt paitsiossa.

Oli monia muita päätöksiä, joissa maalit eivät pysyneet pystyssä pelaajien kainalojen takia, mutta FIFA on nyt todennut, että kainalo on kehon osa, josta ulkopuoliset mitataan.

Rangaistuspotkutuomioihin tuli myös muutoksia hienosäädön jälkeen. Viime kaudella myönnettiin ennätysmäärä rangaistuspotkuja, yhteensä 125 kappaletta. Tällä kaudella tuomarin ei pitäisi vain selvittää, onko kontakti selvä, vaan onko sillä ollut tarpeeksi seurauksia rangaistuspotkun tuomitsemiseksi ja käyttikö pelaaja kontaktia voittaakseen rikkeen tai rangaistuspotkun.

– Ei riitä, että sanomme vain kontaktin tapahtuneen. Kontakti yksin on vain yksi elementti, jota erotuomarin tulisi etsiä. Jos tilanteessa on selvä kontakti, sillä on seuraus ja se on virhe, mutta jos on epäilyksiä, tuomarit eivät todennäköisesti anna rangaistuspotkua näissä tilanteissa.

– Haluamme myös, että se on oikea rike, eikä vain kevyt kontakti, jonka joku on käyttänyt rangaistuspotkun saamiseksi, Riley toteaa.

Myös paljon väärinkäytettyjä käsivirhesääntöjä muutetaan, ja nyt maalit, joissa oli vahingossa tullut käsivirhe hyökkäävällä joukkueella, hyväksytään.

Lisäksi VAR:n kahden ensimmäisen vuoden aikana katsojat, jotka eivät olleet stadionilla, pystyivät näkemään valmisteluprosessin, ja se johti kuvakaappauksiin tiukoista tuomioista. Niitä jaettiin ja se synnytti enemmän negatiivisuutta päätöksentekojärjestelmälle. Tämän seurauksena kaikki päätökset tehdään tästä lähtien ulkopuolisten näkökentän ulkopuolella.

Lähde: Sky Sports

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga