Seuraa meitä:

Muut

FC Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta uskoo Superliigan toteutuvan – ’’Projekti on edelleen hengissä’’

Joan Laporta uskoo Superliigan toteutuvan
AOP

FC Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on vakuuttanut, että paljon huomiota saanut Superliiga tullaan potkaisemaan käyntiin. Useat eurooppalaiset huippuseurat vetäytyivät hankkeesta aeimmin tänä vuonna sen saaman negatiivisen julkisuuden vuoksi.

Huhtikuussa julkaistu ilmoitus Superliigan perustamisesta aiheutti paljon kohua. Ilman karsintoja järjestettävä turnaus olisi käsittänyt joka vuosi samat joukkueet. Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Internazionale ja Juventus olivat mukana hankkeessa.

Kannattajat joukkuevat projektia voimakkaasti. Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen ottelu jouduttiin jopa perumaan fanien vallattua Old Trafford. Joukkueet alkoivat yksi toisensa jälkeen vetäytyä hankkeesta ja tällä hetkellä yhä mukana ovat vain Barcelona, Real Madrid ja Juventus.

Muut yhdeksän seuraa allekirjoittivat UEFA:n kanssa sopimuksen, joka kieltää heitä enää liittymästä mukaan tulevaisuudessa. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kertoo, että hänen joukkueensa aikoo viedä hanketta eteenpäin.

’’Projekti on edelleen hengissä. Kolme hanketta puolustavaa joukkuetta voittavat kaikki oikeudenkäyntinsä. UEFA ei voi pysäyttää projektia, eikä heidän antamansa paine mukana olleille englantilaisseuroille ole vaikuttanut millään tavalla. Asia oltaisiin tietysti voitu esittää paremmin.’’

Barcelonan heikko taloudellinen tilanne ei ole varmaan enää yllätys tässä vaiheessa kenellekkään jalkapalloa seuraavalle. Laporta kertoi viime viikolla seuralla olevan velkaa n.1,5 mirjardia euroa.

Joukkue on joutunut tekemään kipeitä ratkaisuja ja päästämään mm. Lionel Messin, sekä Antoine Griezmannin lähtemään. Seuraan jääneet pelaajat, kuten Jordi Alba, Sergio Busquets ja Gerard Piqué ovat suostuneet palkanalennuksiin, jotta uusia hankintoja saataisiin tehtyä. Sisään on saatu Memphis Depay, Sergio Agüero ja Eric García.

Vaikka seura on syvässä velkakuopassa Laporta kertoo, että seura suunnitteli jättimäistä tarjousta PSG:n Neymarista. ’’Yritimme saada Neymarin. Hän oli meihin yhteydessä ja kertoi haluavansa pelata Barcelonassa. Tuolloin kuitenkin tulkitsimme La Ligan reilun pelin sääntöjä eri tavalla. Muuten olisimme tehneet hänelle tarjouksen.’’

Lähde: The National

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut