Serie A

Napoli voitti hengettömän Juventuksen – Vanha Rouva on aloittanut kautensa historiallisen huonosti

Napoli

Juventus kärsi lauantaina 2-1 tappion Napolin vieraana. Joukkueen kauden aloitus on ollut surkea, sen hävitessä toisen perättäisen ottelunsa. Kolmesta pelistä tulosena on ollut kaksi tappiota ja yksi tasapeli.

Massimiliano Allegrin luotsaama Vanha Rouva on ongelmissa. Italian mahtiseuran kauden aloitus on ollut historiallisen huonoa ja tänään se jatkoi taaperrustaan Napolia vastaan.

Vierasjoukkue Juventus aloitti ottelussa maalinteon, kun Alvaro Morata osui 10 minuutin kohdalla Kostas Manolasin virheen seurauksena. Maali jäi Juven kannalta ottelun ainoaksi valonpilkahdukseksi, sen lopulta epäonnistuttua puolustamaan johtoaan.

Vanha Rouva luovutti suosiolla pallonhallinnan kotijoukkueelle, vetäytyen omaa maaliaan kohti. Napoli on joukkue, joka pelaa todella hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja se pystyy pitämään pelin tempon korkealla. Juventus näytti väsyneeltä ja neuvottomalta kotijoukkueen vyöryttäessä hyökkäyksiään.

Kun 57 minuuttia oli pelattu Napolin antama paine tuotti tulosta. Lorenzo Insigne lähetti takanurkkaa kohti suuntautuvan laukauksen, jonka Juventuksen maalivahti Wojciech Szczęsny torjui eteensä. Matteo Politano oli tilanteessa hereillä ja laukoi pallon verkkoon pienestä kulmasta.

85 minuutin kohdalla Napolin puolustaja Kalidou Koulibaly iski voittomaaliksi jääneen osuman Vanhan Rouvan puolustuksen sekoiltua pahemman kerran. Napoli on voittanut kaikki kolme otteluaan ja johtaa sarjaa. Juventuksen tilanne näyttää synkemmältä, sen ollessa vasta 16 sijalla.

Juven käskyttäjä Allegri oli pettynyt mies ottelun päätyttyä, mutta ei suostunut vielä painamaan paniikkinappulaa.

’’En voi moittia pelaajiani liikaa tänä iltana. Pelasimme edellisessä ottelussamme huonommin, mutta tänään saimme maksaa virheistämme. Emme olleet tänään riittävän teknisiä ja menetimme liikaa palloja toisella puoliajalla. Napoli pelasi erittäin hyvin, mutta kun häviät ei ole olemassa tekosyitä. Sinun on vain jatkettava työntekoa.’’

Allegri on oikessa siinä, ettei turha puhuminen auta voittamaan otteluita. Miehen on kuitenkin saatava joukkueensa ryhdistäytymään nopeasti, jos hän haluaa pitää työpaikkansa. Torinossa ei olla totuttu häviämään.

Lähde: The Cult of Calcio