Seuraa meitä:

Bundesliiga

Borussia Dortmund painii tutun ongelman kanssa – Puolustuspään vaikeuksiin yritetään keksiä ratkaisua

Gregor Kobel on joutunut antautumaan kuudesti kolmen pelin aikana
AOP

Borussia Dortmundin puolustuspään ongelmat pitävät menestysodotukset maltillisina joukkueen hurjasta hyökkäysvoimasta huolimatta.

Bundesliigakausi on vasta aluillaan, mutta Borussia Dortmund on päästänyt jo 11 maalia, joka on sarjan viidenneksi huonoin tilasto. Vain Hertha Berlin, Stuttgart ja pääsarjatasolle nousseet Vfl Bochum, sekä SpVgg Greuther Fürth ovat päästäneet enemmän maaleja.

Edellisessä kolmessa pelissä Dortmundin verkkoon on tehty kuusi maalia. Viimeisimmässä ottelussaan joukkue oli lähellä menettää johtoasemansa. Dortmund johti sunnuntaina Union Berliniä vastaan jo 3-0, kunnes vierasjoukkue tuli maalin päähän.

Lopulta ottelun ratkaisi kuitenkin tuttu mies, kun norjalainen Erling Braut Håland iski illan toisensa. Miehellä on kasassa jo 11 osumaa tämän kauden seitsemässä pelatussa ottelussa.

Joukkueen hyökkäysmateriaali on todella kova Hålandin, Jude Bellinghamin, sekä Marco Reusin ohella. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Dortmund kärsii puolustuspään ongelmista. Jossittelu on turhaa, mutta ilman Hålandin maaleja joukkue olisi kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan yhdeksän pisteen sijaan vain kolme.

Dortmundin kapteeni Reus tiedostaa ryhmän ongelmat ja kertoi mielipiteensä. ’’Meidän on tehtävä jotain asialle niin pian, kuin mahdollista. Jos jatkamme näin, emme tule menestymään ja kaikki se hyvä työ minkä olemme otteluiden aikana tehdeet, valuu hukkaan.’’

’’Meidän täytyy olla paljon viisaampia ja kypsempiä, sekä puolustaa paremmin erikoistilanteissa. Se on selvää. Jatkamme asiasta keskustelua ja yritämme löytää ratkaisun.’’

Puolustuspään ongelmat eivät ole mitenkään uusi asia Dortmundille, joka on haparoinut merkkauspelinsä kanssa jo useamman kauden ajan. Johdonmukaisuus ja tasaisuus ovat loistaneet poissaolollaan ja tämä on johtanut useisiin pettymyksiin varsinkin Mestarien liigassa. Joukkueen keskuspuolustaja Matts Hummels kertoi myös oman näkemyksensä tilanteesta.

’’Olen ollut täällä kahden vuoden ajan ja emme ole vielä pystyneet ratkaisemaan ongelmaa. Isoin ero meidän ja Bayern Münchenin välillä on se, että heillä on 11 uskomatonta pelaajaa, jotka pelaavat todella korkealla tasolla jokaisena päivänä.’’

Bayern on jälleen kerran Bundesliigan suurin mestarisuosikki ja juuri tällä hetkellä sille ei näytä löytyvän kotimaassaan pysäyttäjää. Dortmund voi parhaana päivänää haastaa Baijerilaiset tosissaan, mutta puolustuksen täytyy toimia täydellisesti koko ottelun ajan.

Lähde: The Charlotte Observer

Otsikkoa muokattu klo:20:24

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Bundesliiga