Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Kohuvalmentaja Paul Riley sai potkut Yhdysvalloissa – Yhdysvaltain jalkapalloliitto käynnisti laajat tutkimukset väärinkäytöksistä

Paul Riley valmentaja Iso-Britannia
AOP

USA:n naisten jalkapallosarjassa NWSL:ssä valmentanutta brittivalmentajaa Paul Rileytä tutkitaan useista seksuaalisen häirinnän tapauksista. Rileyn nykyinen seura North Carolina Courage erotti päävalmentajansa torstaina, kun Athletic-sivusto julkisti usean pelaajan kertomukset Rileyn toimintatavoista.

Valmentaja Paul Rileyn epäillään muun muassa harrastaneen seksiä joidenkin pelaajiensa kanssa, lähetelleen itsestään paljastavia kuvia ja kosketelleen pelaajia epäsopivasti.

Riley on valittu kahdesti NWSL:n vuoden valmentajaksi, ja Athleticin mukaan yksi pelaaja kuvasi vuosina 2017 ja 2018 palkittua valmentajaa “kuin jumalaksi”. Valmentajalla oli pelaajiin vahva ote, sillä hän pystyi päättämään heidän urheilullisesta tulevaisuudestaan. Riley saattoi muun muassa kieltää pelaajiaan suostumasta maajoukkuekutsuihin.

Kohu johti myös siihen, että NWSL:n komissaari Lisa Baird eroaa Rileystä esitettyjen väärinkäytösten vuoksi.

– Kansallinen naisten jalkapalloliiga on perjantaina vastaanottanut ja hyväksynyt Bairdin eron komissaarina, NWSL:n Twitter-tilille julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

Myös NWSL:n yleisasiamies Lisa Levine on poissa. Päätös syntyi raportin jälkeen, jossa esitettiin yksityiskohtaisia ​​syytöksiä seksuaalisesta pakottamisesta ja hyväksikäytöstä entisen North Carolina Courage -valmentaja Rileyn toimesta useissa joukkueissa.

NWSL:n johtajistolle erityisen tuomittavia olivat paljastukset, joiden mukaan liiga ei useaan otteeseen toiminut Rileyn väitettyjen toimien perusteella ja vaaransi siten pelaajat. Aiemmin tänä vuonna liiga kieltäytyi toimimasta Silead Farrellyn ja Mana Shimin – kahden Rileyn väitetyn uhrin – syytöksen perusteella tutkia muita tapauksia, joissa Riley käytti väärin valmentajan asemaansa.

Myös Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Yhdysvaltain jalkapalloliitto USSF ovat valmiita osallistumaan erillisiin tutkimuksiin. FIFA sanoi lausunnossaan olevansa syvästi huolissaan ja tutkii pelaajien väitteitä Rileytä vastaan. FIFA lisäsi ottavansa yhteyttä Yhdysvaltain jalkapalloon ja NWSL:ään saadakseen lisätietoja erilaisista turvatoimista ja väärinkäytöksistä.

USSF sanoi lausunnossaan, että se käynnistää välittömästi riippumattoman tutkinnan väitetyistä väärinkäytöksistä ja seksuaalisista väärinkäytöksistä.

– Pelaajien turvallisuus ja kunnioitus on jokaisen tässä pelissä mukana olevan henkilön ensisijainen vastuu. Tämä pätee kaikenikäisille, -kilpailuille ja -kyvyille, Yhdysvaltain jalkapalloliiton puheenjohtaja Cindy Cone sanoi.

– Olemme jokaisen urheilijan, jokaisen fanin ja koko jalkapalloyhteisön vuoksi velvollisia ryhtymään kaikkiin merkityksellisiin toimiin, jotta voimme varmistaa, ettei tällaista tapahdu enää koskaan. Toivomme, että voimme tehdä yhteistyötä kaikkien osapuolten kanssa tässä tärkeässä pyrkimyksessä.

Liitto totesi lausunnossaan, että se “Pyrkii parhaillaan ottamaan mukaan tutkijan, jolla on syvällinen kokemus korkean profiilin väitteistä työpaikan väärinkäytöksistä. Tutkijalle annetaan täysi itsenäisyys seurata tosiasioita ja todisteita mihin tahansa ne voivat johtaa, ja Yhdysvaltain jalkapallo on sitoutunut jakamaan tutkimuksen tulokset sen päätyttyä”.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat