Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Entinen englantilainen huipputuomari Mark Clattenburg suututti naistuomarikommenteillaan

Mark Clattenburg entinen huipputuomari Englanti
AOP

Entinen englantilainen huipputuomari Mark Clattenburg laukoi talkSPORT-ohjelmassa väitteen, jonka mukaan naistuomarien on valittava raskauden ja uransa välillä. Tämä suututti lukuisat eri tahot.

TalkSPORT-ohjelman juontaja Joe Marler kysyi entiseltä huipputuomarilta Mark Clattenburgilta, miksi jalkapallo on niin kaukana takana naistuomareiden asioissa viitaten samalla Sara Coxiin, joka toimi viikonloppuna päätuomarina.

– Jalkapallotuomarina toimivien naisten ongelma on, että heillä on vaikea tie. Jos he tulevat raskaaksi, se voi pysäyttää heidät pitkäksi aikaa. Joten heidän on tehtävä tämä valinta: haluavatko he olla raskaana ja saada lapsia vai haluavatko he olla tuomareita?, Clattenburg täräytti.

Englantilaistuomarin mukaan naisilla on muitakin ongelmia.

– Heidän on myös läpäistävä miesten kuntotesti. Monet naiset kamppailevat miesten kuntotestin kanssa. Jos haluat olla miesten pelissä, sinun on täytettävä nämä kriteerit.

– Jos he pääsevät tämän kaiken ohi ja valitsevat oikean tien, uskon, että naisten pitäisi olla mukana miesten pelissä.

TalkSPORT-isäntä Alan Brazil haastoi Clattenburgin näkemyksen, mutta mies jatkoi samoilla linjoilla.

– Sinun täytyy tehdä uhrauksia, minä tein suuria uhrauksia. Naisten on tehtävä tämä uhraus.

– Jos he pääsevät tietylle tasolle tuomaroinnissa ja he haluavat päästä seuraavalle tasolle, jos he tulevat raskaaksi, se voi maksaa heille kaksi tai kolme vuotta elämästänsä.

Clattenburgin mukaan kilpailu on tiukkaa.

– Kun menetät nämä kolme vuotta, joku muu ottaa asemasi. Jos haluat saada lapsia, sinun on tehtävä se uran alkuvaiheessa.

– Jos sinulla on vauva, olet poissa yhdeksän kuukautta, toipuminen kestää kuusi kuukautta ja miesten kuntotestin läpäiseminen on erittäin vaativaa.

Toinen talkSPORT-juontaja Natalie Sawyer ei arvostanut Clattenburgin näkemyksiä lastensaannista.

– Hän viittasi siihen ongelmana. Se ei ole ongelma, se on haaste naisille. Se ei tietenkään ole helppoa, sinun on otettava aikaa töistä ja palattava kuntoon kaikilla elämänaloilla.

– Monet urheilijat ovat palanneet lasten saamisen jälkeen. Serena Williams on yksi kaikkien aikojen parhaista tennispelaajista. Alex Morgan pelasi Tottenhamissa lapsen syntymän jälkeen. Nyt hän on palannut Amerikkaan ja pelaa.

Kuntoasiakaan ei Sawyerin mukaan ole ongelma.

– On monia, jotka ovat palanneet siihen kuntotasoon ollakseen urheilutähti, joka he haluavat olla.

Samaan aikaan talkSPORTin Englannin kirjeenvaihtaja Faye Curruthers oli järkyttynyt Clattenburgin kommenteista. Hän twiittasi järkyttyneen vastauksensa.

– Vau, Mark Clattenburg, millä aikakaudella elät?!!! “Raskaus maksaa sinulle 2/3 vuotta elämästäsi” Tämä on juuri sellainen naurettava lausunto, joka on pidättänyt meitä kaikkia niin pitkään ja saanut monet meistä pelkäämään raskautta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat