Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Legendaarinen Marseillen skandaalipuheenjohtaja Bernard Tapie on kuollut

Bernard Tapie entinen puheenjohtaja Marseille
AOP

Yksi Ranskan tunnetuimmista hahmoista, liikemies, urheiluseuran omistaja ja poliitikko Bernard Tapie, on kuollut 78-vuotiaana.

Bernard Tapie, joka oli taistellut mahasyöpää vastaan ​​viimeiset neljä vuotta, kuoli rauhallisesti perheensä ympäröimänä, perhe kertoi lausunnossaan.

Urallaan hän muun muassa omisti Adidas AG:n, Olympique Marseillen sekä useita sanomalehtiä ja oli kaupunkiasioista vastaava ministeri presidentti François Mitterrandin alaisuudessa. Hänet valittiin myöhemmin myös Ranskan Euroopan parlamentin kansanedustajaksi.

Tapie varttui Pariisin työväenluokan esikaupunkialueella. Hän aloitti uransa laulajana taiteilijanimellä Bernard Tapy 1960-luvulla ja palasi yhteistyössä Didier Barbelivienin kanssa vielä 1980-luvulla, sitten kilpa-autonkuljettajana – ennen kuin löysi lahjakkuutensa epäonnistuneiden yritysten ostamisessa ja myymisessä.

Hän osti myös Olympique Marseille -jalkapalloseuran, joka voitti Ranskan mestaruuden, kun hän oli heidän omistajansa. Tapien puheenjohtajakaudella Marseille voitti Ranskan mestaruuden viidesti ja Mestarien liigan vuonna 1993. Marseillesta tuli tuolloin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ranskalaisseura, joka on pystynyt voittamaan Mestarien liigan.

Tapien puheenjohtajakausi päättyi kuitenkin skandaaliin, sillä hänet ja Marseillen toimitusjohtaja Jean-Pierre Bernès tuomittiin Valenciennesin pelaajien lahjomisesta Ranskan liigan ottelun alla toukokuussa 1993. Tapie ja Bernès maksoivat lahjukset, jotta Marseillen pelaajien ei tarvitsisi tuhlata liikaa voimiaan liigaottelun voittamiseen Mestarien liigan loppuottelun alla.

Valenciennesin pelaaja Jacques Glassmann paljasti kuitenkin rikoksen viranomaisille ja Tapie sekä Bernès saivat vankeustuomiot. Heidät saivat myös toimintakiellot Ranskan jalkapalloliitolta ja Marseille menetti kauden 1992-1993 mestaruuden.

Hän oli myös koko elämän ajan kiinnostunut viihteestä. Vuonna 1966, 23 -vuotiaana, hän nauhoitti kappaleita nimellä , mutta ei saanut aikaan suurta vaikutusta.

1990-luvulla hän esiintyi useissa elokuvissa, kuten Claude Lelouchin Miehet, Naiset: Käyttöopas, sekä näytelmissä. Viimeisten 20 vuoden aikana hän on näytellyt poliisitarkastajana TV-draamassa ja isännöinyt useita keskusteluohjelmia.

Hänellä oli myös suuri määrä oikeudellisia ongelmia ja hän istui myös vankilassa. Hän istui vankilassa otteluiden manipuloinnista ja muusta korruptiosta, veropetoksista ja yrityksen omaisuuden väärinkäyttöä koskevista syytteistä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat