Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Tšekin ulkoministeri Jakub Kulhánek puuttui Sparta Prahan rasismikohuun kärkkäästi

Jakub Kulhánek ulkoministeri Tšekki
AOP

Tšekin ulkoministeri Jakub Kulhánek pyysi maanantaina Ison-Britannian suurlähettilästä Prahassa pyytämään Skotlannin jalkapalloliittoa ottamaan etäisyyttä neuvonantajaansa Marvin Bartleyhin tai pyytämään anteeksi hänen sanojaan.

Tšekin ulkoministeri Jakub Kulhánek kutsui Ison-Britannian suurlähettilään Nick Archerin käymään sen jälkeen, kun Skotlannissa kritisoitiin laajasti tuhansien nuorten Sparta Prahan kannattajien käyttäytymistä.

Bartley, joka on tasa-arvon ja monimuotoisuuden neuvonantaja, sanoi, ettei hän ollut järkyttynyt siitä.

– Tämä ei missään tapauksessa ole lasten vika, koska he käyttäytyvät tavalla, jolla he näkevät aikuisten tekevän/kannustavan. Mitä mahdollisuuksia heillä on, kun heidät asetetaan kulhoon, jossa on mätiä hedelmiä, hän twiittasi.

Kulhanek kertoi suurlähettiläälle, että tällainen skandaalimainen vertailu suututti tšekit. Hän sanoi, että peliin liittyvät tunteet eivät saa muuttua muukalaisvihamielisiksi loukkauksiksi alaikäisille lapsille.

Normaalit fanit kiellettiin Spartan stadionilla tšekkiläisten 1-0-voittopelissä rasistisen käyttäytymisen vuoksi, mutta Euroopan jalkapalloliitto UEFA salli isännän ottaa stadionille noin 10 000 6-14-vuotiasta koululaista. Tästä huolimatta katsomosta kuultiin epäasiallista käytöstä joka kerta, kun vierasjoukkue Glasgow Rangersin tummaihoinen pelaaja koski palloon.

Episodi juontaa juurensa Slavia Prahan Ondřej Kúdelan UEFA:lta saamaan kymmenen ottelun pelikieltoon, kun hän solvasi suomalaiskeskikenttäpelaaja Glen Kamaraa rasistisesti Eurooppa-liigan pudotuspeliottelussa viime kaudella. Pelikielto esti myös Kúdelan osallistumisen viime kesän EM-kilpailuihin.

UEFA määräsi Spartan puolestaan pelaamaan ilman faneja, koska yleisö oli käyttäytynyt rasistisesti Mestarien liigan karsintaottelussa Monacoa vastaan ​​3. elokuuta. Joukko faneja oli huudellut apinahuutoja Monacon keskikenttäpelaaja Aurélien Tchouaménille sen jälkeen, kun hän teki avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla ja uudelleen pelin päätyttyä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat