Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Huuhkajat

Markku Kanerva: “Sovittiin, että otetaan alusta aktiivisesti ja näytetään isännän otteet”

Suomi vs Ukraina Markku Kanerva
AOP - Matti Raivio

Suomen jalkapallomaajoukkue koki kovan kolauksen lauantaina Ukrainaa vastaan, kun Huuhkajat hävisivät Helsingin olympiastadionilla ottelun 2-1 -lukemin.

Suomi lähti otteluun rohkeasti ja loi hyvän paikan jo heti ensiminuuteilla ennen Ukrainan avausosumaa. Ukrainan avausmaalin jälkeen Suomi nosti prässitasoaan, mutta samalla se avasi Ukrainalle mahdollisuuksia iskeä. Päävalmentaja Markku Kanerva halusi joukkueelta aktiivista otetta kotiyleisön edessä.

– Sovittiin, että otetaan alusta aktiivisesti ja näytetään isännän otteet ja katsotaan sitten miten Ukraina siihen reagoi. No, neljä minuuttia ja sitten kolahti ja tappioasema. Siinä on kaksi vaihtoehtoa. Joko lähteä saman tien nostamaan prässiä ja pyrkiä kohti pallonriistoja, saada se pallonhallinta ja päästä peliin mukaan. Toinen vaihtoehto on vetäytyä alas, ja johtoasemassa oleva joukkue varmaan sitä haluaakin. Se oli tietoinen riski ja aika alussa se jouduttiin tekemään, mikä avasi heille myös tiloja, Kanerva kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Suomelle nopeasti tappioasemaan joutuminen oli ikävä käänne pelisuunnitelmallisesti.

– Kyllä yksi syy oli myös se, että fantastinen yleisö oli meitä kannustamassa, ja he varmasti odottivatkin meiltä aktiivista puolustamista. Totta kai meillä on tietty pelisuunnitelma ja jos joudumme tappioasemaan, niin sitten nostamme prässiä. Nyt se tapahtui niin aikaisin ja ajattelin, että kavereilla on virtaa ja halua siihen. Välillä se toimi ja välillä ei. Pääsimme tasoihin, mutta valitettavasti Ukraina meni uudelleen johtoon ja olimme taas tappioasemassa. Silloin pitää jossain vaiheessa ottaa vielä niitä riskejä, että pääsemme hyökkäämään, Kanerva jatkoi.

Lähde. Palloliitto.fi

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Huuhkajat