Muut

Vahva toinen jakso riitti Saksalle voittoon

Kai Havertz

Saksa otti MM-karsinnoissa erittäin tärkeän vierasvoiton, kun joukkue kaatoi Pohjois-Makedonian vieraissa selvin lukemin.

Saksa oli kahdeksannessa MM-karsintaottelussaan Pohjois-Makedoniaa vastaan selvästi vahvempi ja voitti ottelun ansaitusti 4-0 -lukemin. Joukkueiden aiempi ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin keväällä Saksassa pelatussa ottelussa.

Vierailta maalinteossa ottelussa onnistuivat Chelsean hyökkääjät Timo Werner kahdesti ja Kai Havertz kertaalleen. Neljännestä maalista vastasi vaihdosta kentälle tullut 18-vuotias Jamal Musiala.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Saksa hallitsi palloa ja loi lukuisia maalintekopaikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Toisella jaksolla tilanne muuttui merkittävästi, kun heti viiden minuutin jälkeen Havertz naulasi vastahyökkäyksestä Thomas Mullerin hienosta syötöstä pallon tyhjiin. 20 minuuttia avausmaalin perään Werner iski illan ensimmäisensä, kun Muller keskitti pallon boxiin ja Chelsean pelaaja tykitti puolivolleyn reppuun. Wernerin illan toinen maali tuli vain hetkeä myöhemmin, kun 25-vuotias hyökkääjä sijoitti pallon 20 metristä takakulmaan. Loppulukemat näki 83. minuutilla päivänvalon, kun Musiala sijoitti puolittaisesta läpiajosta pallon etukulmaan.

Lohkon muissa otteluissa Romania ja Islanti juhlivat voittoja. Romania voitti Armenian kotonaan 1-0 -lukemin ja Islanti kaatoi lohkossa jumbona olevan Liechtensteinin 4-0 -lukemin.