Muut

Turkki dramaattiseen voittoon

Burak Yilmaz voittomaali Turkille

Turkki käänsi kuin käänsikin vierasottelussa tappioaseman Latviaa vastaan voitoksi MM-karsintojen G-lohkossa. Turkki on karsintalohkossaan kolmantena Norjan ja Hollannin takana.

Turkki kaatoi maanantaina Latvian vieraissa 2-1 -lukemin ja piti vielä mahdollisuudet elossa Qatarissa pelattaviin MM-kisoihin. Voitto oli vieraille dramaattinen, sillä voittomaali syntyi lisäajan lisäajalla.

Vieraiden maaleista vastasivat Fenerbachen Serdar Dursun ja Lillen kärkihyökkääjä Burak Yilmaz. Latvian maali syntyi Turkin omana maalina 70. minuutin pelin jälkeen.

Ottelussa Turkki oli hallitsevampi osapuoli pitäen palloa 64 prosenttia peliajasta. Jo ensimmäisellä jaksolla vieraat loivat maalintekopaikkoja, mutta maalinteko ontui.

Toisella jaksolla meno jatkui samanlaisena, mutta tuurit eivät olleet kohdillaan. Latvia siirtyi 70. minuutin jälkeen ottelussa johtoon, kun pallo päätyi Turkin omien pelaajien kautta maaliin. Hetkeä myöhemmin vieraat saivat ansaitun avausmaalinsa otteluun ja tuli tasoihin.

Ottelu sai erittäin dramaattisen lopun, kun lisäajan lisäajalla VAR:n kautta tarkisteltiin Latvian rangaistusalueella tapahtunutta rikettä, joka lopulta johti rangaistuspotkuun. 98. minuutilla Yilmaz sijoitti pallon vasempaan alakulmaan rangaistuspotkusta ja vieraiden juhlat olivat valmiina alkamaan.