Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

Veikkausliiga uudistaa hallintomallinsa

Veikkausliiga
Jalkapalloliiga Ry

Veikkausliigaa hallinnoiva Jalkapalloliiga Ry on uudistanut hallintomallinsa tänä vuonna ja tämä muuttaa merkittävästi niin yhdistyksen hallituksen kokoonpanoa kuin valiokuntiakin.

Sääntömuutos on ensimmäinen sitten Jalkapalloliiga Ry:n perustamisen vuonna 1990. Hallintomalliuudistuksen tavoitteena on kokonaisuudessaan parantaa Veikkausliigan päätöksenteko- ja toimeenpanokykyä.

Veikkausliigan hallitus on tähän saakka koostunut puheenjohtajasta ja jokaisen 12 jäsenyhdistyksen eli Veikkausliiga-seuran edustajasta. Uudistuksen myötä hallituksen henkilömäärä supistuu siten, että puheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuuluu korkeintaan viisi jäsentä.

Yhdistyskokous valitsee puheenjohtajan sekä kaksi ulkopuolista ja kolme seurajäsentä. Toimikausi hallituksessa on kaksi vuotta ja puolet jäsenistä valitaan aina vuorovuosittain. Hallitukseen jatkossa valittavilla ulkopuolisilla jäsenillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka eivät toimi minkään Veikkausliiga-seuran palveluksessa, seuran merkittävänä omistajana tai seuran hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana.

Ennen hallituksen jäsenten valintaa käydään läpi tulevan hallituskauden erityistarpeet sekä valittavilta henkilöiltä tarvittava osaaminen seurojen antamien lausuntojen pohjalta.

Uuden hallintomallin mukainen ensimmäinen yhdistyskokous pidetään 26.11.2021.

– Suomalaisella jalkapallolla on hyvä kehitysvaihe menossa monella saralla. Veikkausliiga on kotimaisen jalkapallon lippulaiva ja seurat haluavat nopeuttaa Veikkausliigan kehittymistä ja arvonluontia. Hallintomallin modernisointi ja uusien osaajien hakeminen ovat osa näitä toimenpiteitä, sanoo Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen.

Veikkausliigalla on jatkossa lisäksi kolme valiokuntaa – myynti-, kilpailu- ja seurakehitysvaliokunta – joihin kuhunkin valitaan neljä jäsentä. Tavoitteena on, että jokaisella Veikkausliigaseuralla on yksi valiokuntapaikka.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga