Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Saksalaismediat: Superliiga aikoo sittenkin jatkaa rakentumista

UEFA keskeuttää Superliiga rangaistukset
AOP

Saksalaislehdet Wirtschaftswoche ja Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoivat saaneensa käsiinsä jo kertaalleen kuopatun Euroopan Superliigaa koskevia dokumentteja. Niistä paljastui mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Wirtschaftswoche kertoi, että Superliiga, joka epäonnistui keväällä poliitikkojen ja fanien mielenosoitusten vuoksi ja jonka eurooppalaiset jalkapalloseurat halusivat järjestää, pyrkii uuteen alkuun. Järjestö on kertonut, että fanien huolenaiheisiin puututaan: uudella liigalla ei ole pysyviä jäseniä ja sen pitäisi olla 100-prosenttisesti avoin.

– Sitoudumme siihen, että ehdotetun Euroopan Superliigan muoto poistaa “pysyvien jäsenten” käsitteen ja on avoin eurooppalaisille seuroille, dokumenteissa kerrotaan.

Suunniteltu uusi liiga pitää itseään vaihtoehtona Mestarien liigalle, ja sitä tukevat tällä hetkellä Real Madrid, FC Barcelona ja Juventus. Se haluaa olla valmis heti, kun Euroopan unionin tuomioistuin on päättänyt Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n kilpailutapauksesta. Tuomiota odotetaan ensi kesänä.

Superliiga on muun muassa suunnitellut rakennetta, jossa ylemmässä sarjassa on 20 joukkuetta ja toisessa liigassa on 20 joukkuetta. Näihin voisivat kaikki seurat vapaasti päästä. Superliiga houkuttelee yleisöä omalla fanipalvelullaan. Fanit saisivat apurahoja matkoihin vieraspeleihin. Finaalipelissä 70 prosenttia paikoista varattaisiin finalistien faneille. Myös lippujen hintoja rajoitettaisiin.

Superliiiga haluaa murtaa UEFA:n ylivallan, joka on sekä sääntelyviranomainen että ainoa Euroopan jalkapalloturnausten isäntä. Muissa urheilulajeissa, kuten jääkiekossa ja koripallossa, EU-tuomioistuin on luokitellut tällaisen monopolin sopimattomaksi. Superliiga odottaa Luxemburgin tuomareilta samaa tuomiota jalkapallossa.

Tietojen mukaan kulissien takana merkittävästi suurempi määrä seuroja on ilmaissut kiinnostuksensa hanketta kohtaan kuin julkisesti tiedetään.

– Näemme seurojen kiinnostuksen työskennellä kanssamme heti, kun tuomioistuin on selventänyt oikeusperustaa, Superliigan tiedoissa kerrotaan.

Frankfurter Allgemeine Zeitungin tietojen mukaan Superliiga on lähettänyt tiedotteen, joka on suunnattu Euroopan parlamentin jäsenille ja EU-komissiolle otsikolla ”Jalkapallon tulevaisuuden uudelleenarviointi EU:ssa”.

Lehden mukaan Superliiga pyrkii kaksoisstrategiaan. Toisaalta se ilmoittaa, että paljon kritisoitua kilpailumuotoa muutetaan ja aiemmasta pysyvän jäsenyyden käsitteestä luovutaan. Toisaalta UEFA:a vastaan hyökätään jyrkästi oikeudellisesti eriytetyssä esityksessä, ei vähiten sen roolissa Euroopan oikeusjärjestelmässä. Euroopan jalkapallon asiantuntijat pitävät sitä “etuhyökkäyksenä” UEFA:a vastaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat