Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Suomi hakee naisten vuoden 2025 EM-kisoja yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa

naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit
AOP

Suomi, Tanska, Norja, Ruotsi, Islanti ja Färsaaret ovat ovat yhdistäneet voimansa vuoden 2025 EM-lopputurnauksen järjestämiseen ja hakivat sitä yhteishakemuksella Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lta.

Vuodesta 2018 alkaen pohjoismaiset jalkapalloliitot Suomi, Tanska, Norja, Ruotsi, Islanti, Färsaaret ovat tehneet yhteistyötä hakeakseen vuoden 2027 naisten MM-lopputurnausta. Samaan aikaan Tanska on työskennellyt kunnianhimoisen UEFA EURO 2025 -lopputurnaushankkeen kanssa.

Nyt Suomi, Tanska, Norja ja Ruotsi ovat yhdistäneet voimansa vuoden 2025 EM-lopputurnauksen järjestämiseen Islannin ja Färsaarten tuella.

Pohjoismaisten jalkapalloliittojen puheenjohtajat ovat varmoja, että pohjoismaisella yhteistyöllä pystytään järjestämään unohtumaton turnaus alle neljän vuoden päästä.

– Tyttöjen ja naisten osallisuuden lisääminen jalkapalloperheen eri rooleissa on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme, ja tämä arvokisahanke tukee sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme tehneet Pohjoismaiden kanssa pitkään yhteistyötä arvokisahakemuksen eteen. Meillä on kaikki edellytykset järjestää unohtumaton maailmanluokan tapahtuma pohjoismaisen yhteistyön avulla, Suomen Palloliitto Ry:n puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Pohjoismaat ovat sitoutuneet toteuttamaan nykyaikaisen huipputason tapahtuman, joka edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, kasvattaa jalkapalloa lajina, lisää ihmisten osallisuutta ja jättää kestävän perinnön Pohjoismaihin ja koko Eurooppaan.

– EM-lopputurnaushanke yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa on keskeinen osa tavoitettamme jalkapallon vahvistamiseksi naisten ja tyttöjen lajina. Jaamme muiden Pohjoismaiden kanssa samat arvot ja tavoitteet, ja tämä hanke onkin luonteva osoitus kestävän kasvun ja yhteistyön rakentamisesta – ja suunnannäytöstä koko Euroopalle, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Vuoden 2027 MM-lopputurnaushakemuksen osalta Pohjoismaat odottavat lisätietoa hakuprosessista. Kaikki pohjoismaiset liitot ovat viime vuosien aikana tarkastelleet kriittisesti vaihtoehtoja arvokisojen stadioneiksi, isäntäkaupungeiksi, harjoituskeskuksiksi ja muiksi olosuhteiksi saadakseen täydellisen kuvan siitä, miten EURO 2025 -lopputurnaus voidaan järjestää parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi viisi Pohjoismaata (Suomi, Tanska, Islanti, Norja ja Ruotsi) ovat selvittäneet tiensä Englannissa järjestettävään vuoden 2022 EM-lopputurnaukseen. Tämä osoittaa Pohjoismaiden maajoukkueiden korkean urheilullisen tason. Nyt Pohjoismaat yhdistävät voimansa hakeakseen vuoden 2025 EM-lopputurnausta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA nimittää järjestävän liiton tai liitot joulukuussa 2022.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat