Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Huuhkajat

IS: Suomi-Ukraina-ottelun kaaos yritetään välttää Suomi-Ranska-ottelussa

Suomi Ukraina 9.10.2021
AOP

Suomi-Ukraina-MM-karsintaottelun järjestelyt aiheuttivat runsasta polemiikkia, kun ne epäonnistuivat paikoittain rajusti.

Suomessa ei ollut vielä käytössä korona-passia ollenkaan, kun Suomi ja Ukraina pelasivat jalkapallon miesten MM-karsintaottelun Olympiastadionilla 9. lokakuuta.

Lehterit täyttyivät rajoitusten päättymisen jälkeen pitkästä aikaa suuresta joukosta futisfaneja. Heiltä tuli kiukkuista palautetta varsinkin liian pitkästä tapahtumapaikalle jonottamisesta ja wc-tilojen puutteesta sekä ylipäätään järjestelyjen toimimattomuudesta.

Mikäli Suomen ja Ranskan välisessä ottelussa 16. marraskuuta jokaisen katsojan pitää näyttää koronapassinsa, jonottamiseen voi mennä vielä enemmän aikaa kuin ennen Ukraina-kamppailua.

– Edellisessä ottelussa yksi jonottamisen suurimmista syistä oli pula järjestyksenvalvojista, mikä on iso puute koko tapahtuma-alalla. Ukraina-ottelussa kävi niin, että heitä vain tuli paikalle 20 prosenttia vähemmän kuin oli tilattu. Tekivät oharit, siis, Stadion-säätiö Sr:n hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar sanoo.

Yleisölle ei ollut saatu viestiä perille siitä, että uusitulle Olympiastadionille voi nykyään käydä sisään mistä portista tahansa ja sen uumenissa voi valita minkä wc:n tai ravintolajonon tahansa.

– Yleisölle pitää antaa hyvä ottelu- ja katsomokokemus. Mietimme Suomen Palloliitto Ry:n kanssa tosi tarkasti, mikä on sujuvaa jatkossa. Kokemustensa myötä ihmiset oppivat tuntemaan asiat. Varmasti kiinnitämme myös huomiota opastuksiin ja ohjeistuksiin entistä paremmin.

Suomen ja Ranskan otteluun jo jo myyty runsaasti lippuja ja siitä odotetaan loppuunmyytyä tapahtumaa, joten se on monessakin mielessä todellinen testi suomalaisille. Korona-passi on jo Suomessa käytössä ja Razmyarin mukaan sen vaikutukset yleisön toimintaan ovat itse kunkin päätettävissä.

– On kyse yksilönvapaudesta ja omasta tahdosta. Ne ovat vaikeita asioita. En pysty ottamaan tässä kantaa kenenkään puolesta. Koen, että kaikkien vastuu ja tehtävä on se, että emme joudu jälleen sulkemaan tapahtumia tai rajoittamaan yleisömääriä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Edit klo 10.24: Korjattiin krediitit.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Huuhkajat