Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Entisen jalkapallojohtajat Sepp Blatter ja Michel Platini joutuvat oikeuteen vastaamaan lahjussyytteisiinsä

Sepp Blatter Michel Platini entiset jalkapallovaikuttajat
AOP

Entisen jalkapallovaikuttajat Sepp Blatter ja Michel Platini saivat syytteet petoksesta Sveitsissä vastaanotettuaan kahden miljoonan Sveitsin frangin verran lahjuksia.

Sveitsin syyttäjät syyttävät Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n entisiä johtajia Sepp Blatteria ja Michel Platinia petoksista ja muista rikoksista tiistaina tutkittuaan kiistanalaista 2 miljoonan Sveitsin frangin maksua kuuden vuoden ajan.

85-vuotias sveitsiläinen Blatter ja 65-vuotias ranskalainen Platini joutuvat nyt oikeuteen seuraavien kuukausien kuluessa Sveitsin Bellinzonan liittovaltion rikostuomioistuimessa.

– Tämä maksu vahingoitti FIFA:n omaisuutta ja rikastutti laittomasti Platinia, Sveitsin liittovaltion syyttäjät sanoivat lausunnossaan.

Syyskuussa 2015 alkanut tapaus syrjäytti Blatterin FIFA:n puheenjohtajana ja päätti Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n silloisen presidentin Platinin kampanjan Blatterin seuraajaksi ryhtymisestä. Oikeusjuttu keskittyy Platinin tammikuussa 2011 FIFA:lle esittämään kirjalliseen pyyntöön maksaa takautuvasti lisäpalkkaa työskentelystä puheenjohtajan neuvonantajana Blatterin ensimmäisellä kaudella, vuosina 1998-2002.

Blatter valtuutti FIFA:n maksamaan maksun viikkojen sisällä. Hän valmistautui kampanjoimaan ​​qatarilaisen Mohamed bin Hammamin puheenjohtajavalintaa vastaan, jossa Platinin vaikutus eurooppalaisiin äänestäjiin oli avaintekijä. Sekä Blatter että Platini ovat pitkään kiistäneet syyllistyneensä väärinkäytöksiin ja vedonneet suulliseen sopimukseen, jonka he olivat tehneet nyt yli 20 vuotta sitten rahojen maksamisesta.

Blatteria syytetään petoksesta, huonosta hallinnosta, FIFA:n varojen väärinkäytöstä ja asiakirjan väärentämisestä. Platinia syytetään petoksesta, kavalluksesta, väärennyksistä ja osallisuudesta Blatterin väitettyyn huonoon hallintoon. Platini joutui muodollisen tutkinnan kohteeksi vasta viime vuonna, ja kuukausia myöhemmin vakavampi petossyytös sisällytettiin molempiin syytteisiin.

Syyttäjät aloittivat Blatteria vastaan ​​rikosoikeudellisen menettelyn syyskuussa 2015 ennen poliisin ratsiaa FIFA:n päämajassa Sveitsib Zürichissä sinä päivänä, jolloin hän ja Platini osallistuivat FIFA:n toimeenpanevan komitean kokoukseen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat