Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Sky Sports: Valioliigan puheenjohtaja Gary Hoffman aikeissa erota

Englannin Valioliiga
AOP

Brittimedia Sky Sports raportoi tietojensa perusteella, että Gary Hoffman on eroamassa Valioliigan puheenjohtajan paikalta. Tieto ollaan ilmoittamassa tällä viikolla, ja se tulee vain muutama päivä ennen englantilaisjalkapallon sääntelyn vahvistamiseen tähtäävän katsauksen julkaisemista.

Valioliigan puheenjohtaja Gary Hoffman on eron partaalla Valioliiga-seurojen vastareaktion seurauksena, joka juontuu Saudi-Arabian johtamasta Newcastle Unitedin ostamisesta. Ilmoitus hänen lähdöstään voidaan tehdä lähipäivinä, Sky Sportsin lähteet tietävät kertoa.

Tietojen mukaan jäi myös mahdollisuus, että Hoffman voisi muuttaa mieltään, jos riittävä määrä seuroja yrittää suostutella häntä tekemään niin, vaikka sen todennäköisyys näyttääkin vähäiseltä. Kaikille 20 Valioliiga-seuralle on kerrottu tilanteesta.

Levottomuuden taustalla on Saudi-Arabian valtion sijoitusrahaston johtaman konsortion Newcastlen osto 305 miljoonalla punnalla.

Päätös tulee arkaluontoiseen aikaan englantilaiselle jalkapallolle, ja entisen urheiluministerin Tracey Crouchin valvoman laajan katsauksen odotetaan julkaistavan ensi viikolla. Crouchin mietinnössä suositellaan IREF:n (Independent Regulator for English Football) perustamista, joka saa uudet valtuudet säännellä ammattilaisseurojen omistusta ja hallintoa.

Hoffmanin eron katsotaan antavan lisää pontta väitteille, jotka väittävät, että englantilaisen jalkapallon vallanvälittäjät eivät kykene itsesääntelyyn. Se todennäköisesti herättää myös kysymyksiä uskottavien ehdokkaiden halusta hänen tilalleen.

Toiset lähteet puolestaan sanovat, että Hoffman jätetään epäoikeudenmukaisesti kantamaan Newcastlen sopimuksen jälkipyykki, ja sanovat, että sarjan hallitus asetettiin mahdottomaan asemaan. Raportit viime kuussa ehdottivat, että epäluottamusäänestys Hoffmania kohtaan oli mahdollisuus Newcastlen kaupan aiheuttaman vihan keskellä.

Taustalla vaikuttaa myös se, että Valioliiga on lähellä saada ennätyssummia USA:n televisiooikeuksien myynnistä ja laajemmasta rahoituksesta. Siitä huolimatta useat seurat ovat kritisoineet sitä, että ne olisi pitänyt pitää tarkemmin ajan tasalla pitkittyneiden Newcastlen neuvottelujen edistymisestä.

Jotkut seuran johtajat ovat myös väittäneet, että Newcastle-kauppa olisi pitänyt estää Saudi-Arabian huonon ihmisoikeustilanteen vuoksi. Valioliiga hylkäsi nopeasti seurojen valitukset luottamuksellisuusvelvoitteidensa vuoksi käydessään keskusteluja konsortion kanssa, johon kuuluvat myös rahoittajat Amanda Staveley ja Jamie Reuben.

Siitä huolimatta 20 seuran kokous viime kuussa johti ylivoimaiseen äänestykseen lähipiirikauppojen kieltämisestä, mikä esti Newcastlea tekemästä sponsorointisopimuksia Saudi-Arabiaan tai sen julkiseen investointirahastoon PIF:ään liittyvien tahojen kanssa. Ainoastaan ​​Newcastle vastusti esitystä, kun taas Abu Dhabin hallitsevan perheen jäsenten omistama Manchester City pidättäytyi äänestämästä.

Valioliiga kieltäytyi kommentoimasta Sky Sportsin tietoja.

Lähde: Sky Sports

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset