Seuraa meitä:

Siirtouutiset

Veikkausliigan HJK vahvistaa valmennustiimiään Toni Korkeakunnaksella

Toni Korkeakunnas apuvalmentaja HJK
AOP

HJK:n miesten Veikkausliiga-joukkue hankki runsaasti kokemusta vaihtopenkilleen palkkaamalla muun muassa FC Lahden päävalmentajana toimineen Toni Korkeakunnaksen apuvalmentajakseen.

Suomen Palloliitto Ry:n huippu- ja nuorisovaiheen valmennusosaamisen asiantuntijana ja kouluttajana sekä miesten A-maajoukkueen mukana toiminut Toni Korkeakunnas liittyy HJK:n Veikkausliiga-joukkueen toiseksi valmentajaksi ja korvaa tehtävässä Gnistanin päävalmentajaksi siirtyvän Joonas Rantasen.

Päävalmentaja Toni Koskelan kahden vuoden jatkosopimus uutisoitiin elokuussa. Muilta osin kaudesta hyvin suoriutunut valmennustiimi, apuvalmentaja Mikko Lignell, maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fysiikkavalmentaja Niklas Virtanen, säilyy ennallaan.

– Meillä on Koskelan kanssa yhteistä historiaa jo lähes 20 vuoden ajalta. Olen valmentanut häntä aikoinaan Veikkausliigassa FC Hämeenlinnan joukkueessa vuosituhannen alkupuolella. Koskelan ryhdyttyä valmentajaksi olemme vuosien saatossa vaihtaneet useasti ajatuksia valmentamisesta. Olin todella ilahtunut hänen kysyessä kiinnostustani lähteä jeesaamaan häntä ja Klubia.

– Tunnen olevani etuoikeutettu liittyessäni HJK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin, Korkeakunnas hehkuttaa.

Korkeakunnas on tehnyt mittavan uran sekä pelaajana että valmentajana. Valmennusura alkoi Gnistanista 1999, ja viimeksi hän toimi FC Lahden päävalmentajana 2014-2018. Sinä aikana FC Lahti kehittyi ja onnistui rakentamaan toimivan seurayhteistyöverkoston sekä onnistui hienosti maksimoimaan käytössä olevia resursseja.

– Töölöläisenä olen ollut vuosikaudet Bolliksella Klubin matseissa niin katsojana kuin vastustajan valmentajanakin. Tulevalla kaudella tulee olemaan upeaa olla siellä osana Klubiperhettä. Klubi on maamme menestynein seura, suurin ja kaunein. Sen historia ja perinteet ovat omaa luokkaansa. Ymmärrän sen myötä tulevat odotukset menestyksen suhteen, Korkeakunnas jatkaa.

– Hienoa, että saamme Token mukaan vahvistamaan HJK:n liigajoukkueen valmentajatiimiä. Hän tuo vankkaa kokemusta ja osaamista päivittäiseen kenttätyöhön sekä profiililtaan täydentää erittäin hyvin nykyistä valmennustiimiä, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula taustoittaa.

Korkeakunnaksen valmennusuraan mahtuu FC Lahden ja Gnistanin lisäksi myös päävalmentajuus MYPAssa, FC Viikingeissä ja FC Hämeenlinnassa, yhteensä 18 vuotta ja 515 ottelua. UEFA Pro -lisenssin hän suoritti 2005. MYPAn ja FC Lahden ajoilta hänellä on kokemusta myös UEFA Europa Leaguen karsinnoista kahdeksan ottelun verran vuosilta 2012, 2015 ja 2018.

Pelaajana hänen edustamiaan seuroja vuosina 1987-1999 ovat olleet TP-Seinäjoki, VPS, PK-35, HIFK ja Gnistan, yhteensä 259 ottelua ja 51 maalia.

HJK:n lisäksi Korkeakunnas jatkaa edelleen A-maajoukkueen valmentajana ja pelaajatarkkailijana.

– Laitan kaiken intohimoni, kokemukseni ja ammattitaitoni peliin, jotta saavutamme kunnianhimoiset tavoitteemme yhdessä myös tulevina vuosina, Korkeakunnas lupaa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Siirtouutiset