Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Valioliigaseura Southampton FC uuteen omistukseen

Norwich City FC v Southampton FC , Premier League, Football, Norwich City Football Club, Carrow Road, Norwich, UK - 20 Nov 2021
AOP

Valioliigassa tuli tiistaina julkiseksi yksi organisaatio kauppa, kun Southampton FC:lle tuli uusi omistaja. Southampton FC siirtyy pääosin Serbiasta tulevan sijoitusklubin omistukseen.

Englannin Valioliigassa tällä hetkellä sijaa 14 hallussaan pitävä Southampton FC on siirtynyt uuteen omistukseen. Seuran on ostanut serbialainen sijoitusklubi nimeltään Sport Republic, jonka pääsijoittajana toimii Dragan Solak. Sport Republic osti Southampton FC:stä 80 prosentin osuuden itselleen kiinalaiselta Gao Jishengiltä, joka toimi enemmistöosakkaana vuodesta 2017 alkaen. 80 prosentin arvo oli 100 miljoonaa puntaa. 20 prosenttia seurata omistaa jatkossakin Katharina Liebherr.

– Kahden viime vuoden ajan me olemme etsineet yhdessä omistajien kanssa sopivaa ihmistä tai yritystä jatkamaan seuramme kanssa eteenpäin ja nyt olemme löytäneet täydellisen omistajan Southamptonin taustalle, kommentoi seuran CEO Martin Semmens joukkueen nettisivuilla.

– Sport Republicin väki on kokeneita sijoittaja ja he ovat saaneet kokemusta maailman eliitti urheilun parista. Tällaisia kumppaneita on äärimmäisen vaikea löytää ja me olemme todella innoissamme, kun voimme kertoa tästä kaupasta seuraajillemme. Nyt Southampton FC:n pitkän tähtäimen tulevaisuus on turvattu, Semmens jatkoi.

Yli 130 vuotias brittiorganisaatio on voittanut historiansa Valioliigan mestaruuden kuusi kertaa, mutta tämä on tapahtunut 1800-luvun lopulla. 2000-luvulla Southampton on parhaimmillaan ollut Valioliigassa kuudes.

Pahimmillaan organisaatio käväisi jopa ykkössarjan puolella, kun kaudeksi 2009-10 Southampton tippui Englannin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta vietti siellä ainoastaan kaksi vuotta ennen nousuaan takaisin Mestaruussarjan kautta suoraan Valioliigaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga