Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Iso-Britannia ja Irlanti vetivät ässän hihastaan – Hakevat yhdessä vuoden 2028 EM-kisoja

Sveitsi
AOP

Englanti, Skotlanti, Wales, Pohjois-Irlanti ja Irlanti julkistivat maanantaine hakevansa miesten vuoden 2028 EM-kisoja. Samalla maat vetivät vuoden 2030 MM-kisojen isännöintihakemuksensa pois.

Hakuorganisaation tiedotteen mukaan Englannin, Skotlannin, Walesin, Pohjois-Irlannin ja Irlannin jalkapalloliitot ovat päässeet yhteisymmärrykseen laajan toteutettavuustutkimuksen jälkeen, joka perustui taloudellisiin vaikutuksiin, poliittiseen jalkapallomaisemaan ja turnauksen isännöinnin todennäköisiin kustannuksiin.

Hakuorganisaation piti edetä asiassa myös nopeasti, sillä Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n määräaika hakemusten jättämiselle on maaliskuun 23. päivä.

Tiedotteen mukaan päätöstä tehdessään maat sopivat myös, että ne vetävät pois isännöintihakemuksensa vuoden 2030 MM-kisoihin, mikä sisältyi Konservatiivien vuoden 2019 vaaliohjelmaan, mutta jonka menestymisen mahdollisuudet katsottiin olevan pienemmät.

Iso-Britannian hallitus kommentoi hakutilannetta kertomalla, että se hyväksyi syyt MM-kisojen hakuprosessin lopettamiseen ja se pysyy intohimoisena MM-kisojen tuomisen suhteen Isoon-Britanniaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

Jalkapalloliitot ovat luottavaisia hakemuksensa suhteen

Englannin, Pohjois-Irlannin, Skotlannin, Walesin ja Irlannin jalkapalloliittojen yhteisessä lausunnossa taustoitettiin hakuprosessin muutosta.

– Kaiken kaikkiaan nämä viisi liittoa ovat päättäneet keskittyä vain viralliseen tarjoukseen vuoden 2028 EM-kisojen isännöimisestä ja ovat sopineet, että ne eivät jatka tarjoustaan vuoden 2030 jalkapallon MM-kisojen isännöimisestä.

– EM-turnauksen isännöinti tarjoaa samanlaisen tuoton sijoitukselle, sillä eurooppalaisen turnauksen toimituskulut ovat paljon alhaisemmat ja hyödyt toteutuvat nopeammin.

Maat toivottavat koko Euroopan tervetulleeksi saarilleen.

– Olisi kunnia ja etuoikeus isännöidä yhdessä vuoden 2028 EM-turnausta ja toivottaa tervetulleeksi koko Eurooppa. Se olisi myös loistava tilaisuus osoittaa maailmanluokan jalkapalloturnauksen isännöimisen todelliset vaikutukset ajamalla positiivista muutosta ja jättämällä pysyvän lopputuloksen ja perintöä yhteisöihimme.

– Uskomme, että Iso-Britannia ja Irlanti voivat tarjota UEFA:lle ja eurooppalaiselle jalkapallolle jotain erityistä vuonna 2028 – kompaktin ja ainutlaatuisen viisisuuntaisen isännöintiyhteistyön, joka tarjoaa mahtavan kokemuksen joukkueille ja faneille, tiedotteessa hehkutetaan.

Iso-Britannialla on tuoretta isännöintikokemusta vuoden 2021 miesten EM-kisojen isännöinnistä, sillä Englannin Wembley-stadion isännöi kahdeksaa ottelua ja Skotlannin Hampden Park neljää ottelua. Myös Irlannin Aviva-stadionin oli tarkoitus isännöidä neljää ottelua, mutta korona-pandemian seurauksena sen ottelut jaettiin Pietariin ja Lontooseen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet