Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan Ilves hankki belgialaista hyökkäysosaamista

Jorn Vancamp hyökkääjä Ilves
AOP

Veikkausliiga-joukkue Ilves on solminut pelaajasopimuksen belgialaishyökkääjä Jorn Vancampin kanssa heinäkuuhun 2022 asti. Sopimus sisältää option kauden 2023 loppuun.

23-vuotias hyökkääjä Jorn Vancamp aloitti uransa belgialaisseurassa RSC Anderlechtissä, jossa hän edusti U21-joukkuetta vuodesta 2014 lähtien. Kahden vuoden jälkeen hän nousi edustusjoukkueeseen pääsarjatasolle 17-vuotiaana, jossa peliaika jäi kuitenkin vähäiseksi.

Vuonna 2017 Vancamp siirtyi lainalle hollantilaisseuraan Roda JC:hen, jota hän edusti Hollannin korkeimmalla sarjatasolla Eredivisiessä vuoden ajan pelatan 31 ottelua ja viimeistellen viisi maalia seuran paidassa 18-vuotiaana. Lisäksi hän on ollut lainalla Hollannin FC Eindhovenissa.

Hyökkääjä on edustanut Belgian nuorisomaajoukkuetta U15-joukkueesta lähtien U19-joukkueeseen asti viimeistellen yhteensä 12 maalia.

– Nuoresta iästäni huolimatta olen todella kokenut pelaaja. Ensimmäisen kahden ammattilaisvuoteni aikana pelasin yli 60 pääsarjaottelua, Vancamp kertoo.

Vuonna 2017 Vancamp palasi Belgiaan K Beerschot VA:han, jossa viimeisimpiä pelivuosia ovat varjostaneet ikävät loukkaantumiset. Suomessa Vancamp toivoo saavansa lisää kansainvälistä kokemusta, sekä pääsevänsä takaisin entiseen pelirytmiin.

– Haluan päästä samanlaiseen vireeseen, jossa olen parhaimmillani ollut ilman suuria paineita ja ennen kaikkea löytääkseni taas peli-ilon, Vancamp sanoo.

Tammikuisen testijakson jälkeen Vancamp koki Ilveksen parhaimmaksi vaihtoehdoksi itselleen.

– Ilves on nuori joukkue ja koen, että minulla on paljon annettavaa heille kokemukseni, sekä ominaisuuksieni puolesta. Minulle tuli heti todella hyvä ja kodikas olo joukkueesta. Se on todella tärkeää ja siksi halusinkin juuri Ilvekseen, Vancamp kommentoi.

– Mikä minusta Veikkausliigassa on hienoa on se, että täällä selvästi panostetaan nuoriin kehittyviin pelaajiin, joita halutaan eteenpäin maailmalle. Se oli myös syy miksi halusin Ilvekseen, Vancamp lisää.

Vancamp kuvailee itseään johtavaksi pelaajaksi, joka on äänekäs kentällä ja pyrkii kehittämään nuorempia pelaajia esimerkillään. Hänelle on tärkeää ohjata joukkuetta suuntaan, jossa he voittavat mahdollisimman paljon pelejä sijoittuen kärkisijoille tulevalla kaudella.

– Tärkein tavoite itselleni tällä kaudella on kuitenkin olla 100 % kunnossa, mutta tietysti olisi hienoa päästä tekemään maaleja sekä syöttöjä, Vancamp sanoo.

Ilveksen päävalmenataja Toni Kallio on tyytyväinen saadessaan joukkueen hyökkäykseen vahvistusta.

– Tietysti hyvä fiilis uudesta pelaajasta. Jorn kävi meillä jo alkuvuodesta testissä ja tiedämme mikä potentiaali hänellä on. Jorn on läpikäynyt Belgian nuorisomaajoukkueen ja saanut alleen useamman pääsarjaottelun. Nuoresta iästään huolimatta hän on kokenut, joka on näkynyt jo harjoituksissa. Odotamme häneltä pelillisesti maaleja ja maalipaikkojen luomista, Kallio kommentoi.

– Hänen ammattilaisuransa ei lähtenyt ihan odotetulla tavalla käyntiin, mutta hän oli motivoitunut tulemaan Suomeen hakemaan uudestaan vauhtia. Kaivamme hänestä sen potentiaalin ja itseluottamuksen, joista saamme apuja tulevissa otteluissa. Olemme kuitenkin maltillisia vielä kuntouttamisen suhteen sillä täydessä pelikunnossa hän ei vielä ole, Kallio lisää.

– Jornin lisäksi haemme hyökkäykseen vielä lisävahvistusta ja toivottavasti meillä on asian tiimoilta uutisoitavaa jo lähiaikoina, Kallio jatkaa.

Vancamp näkee yhtäläisyyksiä Veikkausliigan ja Belgian Jupiler Pro Leaguen välillä, mikä eroaa kuitenkin merkittävästi Hollannin Eredivisiestä.

– Belgian liiga on hyvin fyysinen ja taktinen sarja, joka on hyvinkin samanlainen kuin Suomen Veikkausliiga. Näihin sarjoihin verrattuna Hollannin liigaan taas on todella hyökkäyspainotteinen, jossa tarkoituksena on tehdä mahdollisimman paljon maaleja, Vancamp kertoo.

Vancamp on harjoitellut joukkueen mukana parin viikon ajan ja on sopeutunut hyvin uuteen kotikaupunkiinsa.

– Minä todella pidän Suomesta ja sen luonnosta. Täällä on todella kaunista varsinkin nyt, kun täällä on niin paljon lunta. Myös tyttöystäväni viihtyy täällä hyvin. Minulle on tärkeää, että myös perheeni viihtyy siellä, missä itse pelaan, Vancamp summaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat